• kvp
    #3
    "Miért nem lehet ezt opciókkal megcsinálni? Aki a munkahelyéről be akarja kapcsolni a klímát, az regisztrál (ha már másképp nem tudják megoldani a dolgot), aki meg csak otthon érné el telefonjáról a készüléket, az nem regisztrál."

    Ezekben a keszulekben nincs logika. Tehat csak bekuldi a mert adatokat es a felhasznaloi parancsokat a kozpontba es a felhobol jon az, hogy be kell-e kapcsolnia a futest vagy sem. Ha elmegy a net, akkor ott helyben megall az egesz es megfagy a felhasznalo. Ha ilyet hasznal valaki, akkor nem art ha van egy mechanikus tobbpolusu atkapcsolo a vezerelt koron egy elektromechanikus termosztatra. Akkor amig van aram es gaz, addig a net nelkul is megy a futes. Amerikaban vannak huto/futo termosztatok, olyat is lehet kapni mechanikus kapcsolos valtozatban.

    Plusz vannak a profi epuletautomatizalasi rendszerek, amikhez a kozponti szervert elhelyezheti az ember a sajat vallalati adatkozpontban vagy akar otthon is ha a rendszer egy csaladi hazba kerul, de ezek joval dragabbak es hozzaerto rendszermernok kell a telepitesukhoz.

    Igazabol ezek a rendszerek mar negyed evszazada is leteztek, en 1999-ben ragadtam bent a siemens okoshaz demo kamionjaban, amikor az okostuzhely menurendszerenek piszkalasa miatt lefagyott a fal moge rejtett windows 98-as szerver. Vegul a biztositektabla le es felkapcsolasaval sikerult ujrainditani es kinyitni az okos ajtot, hogy kimehessunk. A menuben eppen a fott teat kereste a demozo mernok... (Megkerdeztek hogy mit szeretnenk fozni mutatva az eteleket, erre felemeltem az ures teaskannat a pultrol es mondtam, hogy mondjuk egy teat.)