• lammaer
    #17
    "Valamiért senkit nem izgat, hogy a terror akciók 99.9%-át nem kriptóval finanszírozzák."

    ad1: mire alapozod ezt a 99.9%ot? Hiszen nem tudhatod mi zajlik a kriptó világban... ha azt mondom hogy kiberbűnözés finanszírozása 90%-ban a kriptóval történik a terroristák 30%a szintén, hogy cáfolod meg?

    ad2: Már hogyne izgatna, szerinted miért próbálják folyamatosan lefülelni az ilyen tranzakciókat a tradícionális fizetőeszközöknél és miért köti le a bűnözők erőforrásait a pénzmosás, fedőcégek létrehozása stb stb? Az hogy mennyre sikeres más kérdés, de legalább a lehetősége megvan, ami a kriptónál 0.0%, hiszen az a kriptó célja hogy követhetetlen és ellenőrizhetetlen legyen.

    "Bünteted vele az összes embert, aki ártatlan és jóra használná."
    A szemléltetésed azért sántit, mert a kalapács elsődleges funkciója nem az ölés, hanem hogy beverd vele a szöget. Szemben a kriptóval, aminek az elsődleges célja az ellenőrzés alóli kibújás és a követhetetlenség.


    Az államról írt szösszeneted leginkább a mostani magyarországról szól, de nem ezt tenném az állam legfőbb definíciójának.

    "Ha a bűnt lehet érzékelni, akkor a bűnözőt be lehet azonosítani. Nem a pénze után kell futkosni, hanem le kell rá csapni a bűnelkövetésnél.'

    Bocs, de a megelőzés mindig hasznosabb mint az utólagos büntetés. Ha megakadályozzuk hogy a terrorista szervezet finanszírozni tudja az akcióit, az talán nem jobb mint a robbantás után temetni a hullákat meg újraépíteni mindent?

    "Mert a világ tele van tolvajokkal. Ez mindig is így volt és mindig is így lesz. A legnagyobb tolvaj pedig az állam.... "

    Helyben vagyunk, szeépen levezetted hogy az állam elől akarod rejtegetni a pénzt hogy ne kelljen adózni... :)
    Csak az én egyéni projekcióm volt, mi? Közben eljutottunk oda hogy az államot tolvajnak definiáltad, hogy legitimizáld hogy csak egy bűnöző elől rejtetgeted a pénzt a kriptóban.. átcimkézhetted a dolgot, a vége ugyanaz lett :D

    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2022.07.20. 17:35:18