• defiant9
    #25
    "Tobb incidens volt, ez az egyik"
    Akkor kérnék a releváns linket a közélövetéses incidensre. (nem elsunnyogni)

    " hadsereget bevetni a sajat civil lakossaga ellen, meg tuzparancs nelkul sem."
    Újabb kvp-s csúsztatás, ahogy mondtam ez a védjegyed. A rendőrségben nyilván nincsenek ekkora monstrumok megállítására/szállításra alkalmas járművek, ezért a katonaságét használták:
    Dutch ‘military vehicles tow away’ protesters’ tractors as farmers agitate against emission caps
    Ez nem "bevetés". Ha a gazdák csak személygépjárművekkel vonultak volna tiltakozni akkor nem kellett volna a katonaságot hívni, de ők a rendőrségi járműveknél erősebb járművekkel akartak felvonulni, és mint az előző példából is látjuk akár a rendőrök közé is hajtani.
    Azt azért tegyük még hozzá hogy ezek a traktoros blokádok illegálisak voltak.

    "Igen, mindnek kellene adni."
    Kérem jelöld meg ennek a pénznek a forrását. Mármint hogy az EU összes gazdája megkapja a támogatást a tiszta gazdálkodáshoz. Nincs ennyi pénz, tehát egy utópiát kergetsz, vagyis nincs valós alternatív megoldásod a problémára.

    "Ha a torveny alapjan ki kell vonni a termelesbol a teruletet (mert natura2000), akkor ott semmilyen csokkento technologia nem
    A területeket nem most hozzák létre.
    Farms near national parks are being hit the hardest. Claiming that ecosystems have been damaged by nitrogen pollution, the government plans to cut greenhouse gas nitrogen by up to 70 percent in areas closer to nature reserves.
    Calling it an “unavoidable transition”, the government mandated reductions in emissions of up to 70 percent in many places close to protected nature areas and as high as 95 percent in other places.

    Ráadásul a kormány bírósági határozat is köti:
    The government has been forced to act after courts in recent years began blocking permits for infrastructure and housing projects because the country was missing its emissions targets.
    Ekkora mértékű kibocsájtás redukciót az érintett gazdaságok versenyképességét csökkentené, ezt nem akarják a gazdák, ami logikus mert közvetve ez egyébként is a gazdaság megszűnését okozná gazdaságossági oldalról.

    "Ha csak a felso 1% 1%-anak megfizetheto az egeszseges etel,"
    Ez nincs így, nagyon vastag a réteg aki cigi meg pia pénzből simán lehetne egészségesebb ételeket venni.
    Honnan jön az 1%? Szokásos kvp dobálódzik a hasraütős számokkal. Egyébként kérném a linket hogy a szupermarketek-ben kapható multik-k által tömegtermelt élelmiszer szignifikáns része alacsony minősége folytán káros az egészségre. Figyelj, most nem kell elsunnyogni hanem betenni a linket! (ne egyedi esetről amikor visszahívnak valamit mert valami hiba csúszott a termelési láncba és mondjuk egy magyar beszállító fertőzte meg szalmonellával a végterméket, hanem rendszer szinten)

    "Ha valasztani kell, hogy az emberiseg vagy a bioszfera"
    Nem kell. Mivel nincs valódi válaszod így kitalálsz egy olyan problémát ami ellen küzdhetsz. A holland intenzív állattartás helyett vannak a környezetet kevésbé terhelő, kevesebb erőforrást használó táplálék előállítási módszerek. Akinek ezen termékek nem jók, és "minőségibb" húst enne, az fizessen érte, ahogy most is fizet, nincsenek egységárban az élelmiszerek, a marhabélszín ára sokszorosa a csirkemellének, ami meg drágább mint mondjuk a bab vagy gabonafélék.

    "olcso energia jelentene egyszeru megoldast."
    Az olcsó szén/szénhidrogén égetés alapú energia korának lassan vége. A megújulók/atomerőművek egy fokkal drágább megoldást adnak

    "megfosztana a hatalmatol a legtobb mai nagytokest"
    A világ 10 legnagyobb kapitalizációjú vállalata alapvetően nem az energia szektorra épül. Ezeknek a cégeknek(és a tulajdonosakinak) költség az energia, tehát abban érdekeltek hogy az olcsó legyen. Olyan logikai önellentmondásokat produkálsz ismét a nagy konteózásodtól elvakítva hogy az már fáj.
    1. Apple Inc. (AAPL)
    2. Saudi Arabian Oil Co. (2222.SR)
    3. Microsoft Corp. (MSFT)
    4. Alphabet Inc. (GOOGL)
    5. Amazon.com Inc. (AMZN)
    6. Tesla Inc. (TSLA)
    7. Berkshire Hathaway Inc. (BRK.A)
    8. NVIDIA Corp. (NVDA)
    9. Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. Ltd. (TSM)
    10. Meta Platforms Inc. (META)