• kvp
    #24
    "Nincs egy traktorosnak sem joga a rendőrök életét veszélyezetetni, ez jogos önvédelem kategória, nem közéjük lövés. Nem így gondolod?"

    Tobb incidens volt, ez az egyik. A hadsereg kivezenylese viszont nem a bekes megoldas fele mutato lepes. Egyetlen orszagnak sincs joga a hadsereget bevetni a sajat civil lakossaga ellen, meg tuzparancs nelkul sem.

    "Nyilván nem stimmel a matek, sem az hogy a végső egyenletben az állami tulajdon csökkenne, az állam nem adhat szabadon vissza nem térítendő támogatást a gazdáknak mert ez torzítaná a piacot és akkor a többi gazda is kérhetné."

    Igen, mindnek kellene adni. A kornyezetvedelem erdekeben. Osszessegeben az orszag szamara olcsobb es jovedelmezobb lenne a helyi gazdak tamogatasa, mint eloszor allamositani a kis gazdasagokat es utanna behozni a nemzetkozi nagytokes elemiszertermelo cegeket.

    "Spekuláció, egyébként pedig a gazdákkal szemben annyi az elvárás hogy csökkentsék drasztikusan a kibocsájtás, ha erre képesek akkor nem kell eladniuk semmit, szerinted létezik a frankó tiszta technológia amit majd a ’multi’ is majd alkalmazna, hát akkor meg kell venni."

    Ha a torveny alapjan ki kell vonni a termelesbol a teruletet (mert natura2000), akkor ott semmilyen csokkento technologia nem alkalmazhato. Ezert nem adnak a gazdaknak semmilyen csere teruletet sem, pedig adhatnanak azzal a feltetellel, hogy ott mar csak kornyezetbarat technologiakat alkalmazhat. De nem, nem fogadja el a holland kormany egyik megoldast sem, csak az allatallomany csokkenteset (nem a kibocsatas csokkenteset) es a mezogazdasagi terulet kivonasat (a gazdalkodasi profil zolditeset nem).

    "Mindenki olyan élelmiszert vesz amilyet gondol, bárki vehet jó minőségű bio élelmiszert. Igen, drágábban."

    Ha csak a felso 1% 1%-anak megfizetheto az egeszseges etel, akkor ez nem elfogadhato. Az, hogy ezen felso reteg szerint a lakossag tobbsegenek megfelelo az "egeszseges" bogarburger es a koltseghatekony genmodositott ipari alga, szojaval, de nem jelenti azt, hogy ezt a lakossag tobbsegenek el is kell fogadnia. Ertem, hogy ezen csoportoknak fontosabb az uj nemzeti parkok letrehozasa mint az ehezes megszuntetese, sot a huzasaik meg fokozzak is az elelmiszerhianyt, most mar a nyugati vilagban is.

    "ez a korszak szépen lezárul, el kell fogadni, jó lenne a bolygót nagyjából olyan minőségben továbbadni a következő generációknak mint amilyenben kaptuk."

    Ha valasztani kell, hogy az emberiseg vagy a bioszfera, akkor nekem egy ecumenopolis is megfelel, de szamomra nem fogadhato el az emberiseg letszamanak mesterseges csokkentese vagy a tomegek nagynehezen elert eletszinvonalanak tovabbi leepitese.

    ps: A legfontosabb most az energiahiany kezelese lenne. Nagy mennyisegu szendioxidsemleges energia kellene. Ezt jelenleg joreszt nuklearis energiaval tudnank fedezni, mivel ehhez kevesebb nyersanyag kell mint a megujulokhoz. Ha van eleg energia, akkor megfordithato a szen legkorbe kerulese es ha mar semmilyen szendioxidot generalo energiatermelesi modszert nem hasznalunk, akkor elkezdohet a legkor megtisztitasa. (a legkori szendioxid elemi szenne konvertalasa es visszatetele a fold ala) Ehhez nemzetkozi osszefogas kellene es fo akadalya jelenleg az, hogy a globalis energiaboseg megfosztana a hatalmatol a legtobb mai nagytokest. A holland kornyezetszennyezesi problemara is a boseges es olcso energia jelentene egyszeru megoldast.