• kvp
    #21
    "Várom továbbra is a tény adatokat amire azt alapozod hogy a hollandok a tüntetők közé fognak lőni."

    Mar haromszor leirtam, hogy csak akkor fogjak tomegesen megtenni, ha nem marad mas valasztasa a kormanynak es a tuntetok ellenallnak. Mire alapozom? A hadsereg kivezenylesere, amit semmilyen korulmenyek kozott nem tehetne meg egy allam, meg akkor sem ha a tuntetok eppen miniszterenokot nyuzzak meg egy eletlen bicskaval (Hollandiaban mar elofordult, lasd: de Witt). Egyebkent tobb rendorsegi incidens mar volt, tehat a helyes megfogalmazas az, hogy a tuntetok kozze lottek. Multidoben.

    "Ki fogja kifizetni az általad sorolt technológiák plusz költségét? Hogy lesznek így versenyképesek a holland gazdák, nem fognak azért is az utcára menni mert ilyen extra költségeket tennél a nyakukba?"

    Az allam megtehetne, abbol a penzbol amit a kisajatitatasra kolt. Ezzel meg intenzivebb, de zart koros mezogazdasagi termelest lehetne letrehozni, a kis magangazdasagok megtartasaval. Win-win lenne a kornyezetnek is es az embereknek is.

    Ezzel szemben az varhato, hogy a teruleteket elveszik, megszuntetik a termelest majd jonnek a nemzetkoi multi partnerek es ok valositjak meg az intenziv, zart ciklusos termelest a sajat tokejukbol. A holland kormany minden lepese kornyezetvedelembe bujtatott piacszerzes a WEF cikkekben is leirt nemzetkozi elelmiszertermelo cegek szamara. Persze a vegen tisztabb lesz a kornyezet, de a lakossagnak ez vegul rosszabb minosegu elelmiszert jelent dragabban. Pedig megorizheto lett volna a hagyomanyos kis gazdasagokra alapozott intenziv alattartas, a kornyezeti hatasok megszuntetesevel. De ok nem partnerei a kormanynak.

    "Tömören: az "államilag" kisajátított terület már nem természetvédelmi."

    Elvileg ha 99 even belul megszuntetik a termeszetvedelmi statuszt, akkor vissza kellene adni a foldet az eredeti tulajdonosnak, karpotlassal. Persze nem fogjak, mert nem az volt a cel. A holland helyzet sem jobb.

    ps:
    https://www.weforum.org/projects/strengthening-global-food-systems

    "Facilitate multistakeholder dialogues such as the Food Systems Dialogues, related to food systems transformation around the world.

    Mobilize leadership and expertise to achieve agriculture-sector transformation through the Transformation Leaders Network which engages over 150 action leaders and experts to exchange knowledge and systems leadership thinking, best practices, and experience across regions and sectors.

    Strengthen the positive impact of agricultural value chains leading to food that is produced efficiently and sustainably in a way that is accessible to all, supporting a transition to healthier diets and improved environmental outcomes. The Food Action Alliance is comprised of a coalition of organizations and initiatives, that support these systemic changes and enhance productivity.

    Leverage the role of emerging technology innovations and create a robust innovation ecosystem at the country and regional level through the Food Innovation Hubs, which promotes multistakeholder, precompetitive and market-based collaboration.

    Drive multiple pathways for enhancing sustainable nutrition through alternative proteins and diversified high-protein crop varieties, improving sustainability of existing animal-based production, and complementing all efforts through consumer behavior and demand-based shifts.

    Support UN Food Systems Summit action tracks through game-changer initiatives as well as through key leadership milestones. The action tracks are complimented by levers for change to offer cross-cutting and transformative impact from enabling agendas such as youth and gender empowerment, finance, human rights, and innovation."

    Jol leirtak, de ha megnezzuk mit is jelent tenylegesen, akkor viszont kiegyenesedik a kasza az ember kezeben...