• Ellaberin
    #6
    Az alap tézis itt az lenne, hogy ha a társadalom komoly százalékát érinti valamilyen gazdasági, politikai döntés, akkor az érdekszervezetekkel egyeztetve a nézőpontokat, konszenzuson alapuló törvények, törvény módosítások szülessenek.

    Ehelyett mi van: egyik nap álmodik valamit a pókhasú vagy valamelyik csicskása másnap már törvény és megvan szavazva, belevésve a "gránit szilárdságú" híg malajba, amit alaptörvénynek csúfolnak. Ezt megteszik, akár visszamenőleg Mátyás Királyig.

    Persze még le is nyilatkozzák, hogy ehhez nem kell egyeztetni, mert ők, mint képviselők demokratikus úton kaptak rá jogot, hogy azt csináljanak, amit akarnak, akkor amikor akarják és megvitatásnak helye nincs! Megszavaztatok minket, így jártatok! (Az egyik ütnivaló kurmányszóvivő nyilatkozta ezt pont a KATA-val kapcsolatban, ha nem is pont ezekkel a szavakkal, de értelemben 100%-ig egyezően.)

    A KATA-ra visszatérve:

    Öngól!: Mondom ezt, aki 35 éve alkalmazottként dolgozok és már az első SZJA-t is megfizettem és azóta rendszeresen mindet befizettem.

    Öngól!: Mondom ezt , úgy hogy innen lentről látszik, hogy a KATA bizony sokaknak adott jobb adózási lehetőséget, mint nekem bármikor volt. Sajnálom tőlük: nem! Legalább nem ment zsebre mind. (Ja de a "sajátlábéra")

    Öngól!: Mondom ezt. úgy, hogy láttam már, hogy lesz a fergeteges nagy adó találmányokból sűrű feketeleves, amiből egy Fillér nem jön be, nem hogy Forint.

    Öngól!: Mondom ezt, attól félve, hogy még kevesebb meg be az államkasszába, így majd tőlem fogják - már teszik inflálással, áremeléssel - behozni máshonnan.

    Öngól!: Mert ahogy elérik a még itt keresők a 25. évüket lépnek nyugatabbra még mielőtt családot alapítanának. A nagy adószakértők megmondták már, hogy, ha itt van a tevékenységük elvégezve a magyar törvények szerint ide kell adózzanak, hát akkor mennek, távmunkázni bárhonnan tudnak.

    Sorolhatnám még, de minek. Ez a csapat már régóta csak félpályázik és csak a saját kapus nélküli kapujába rúgja a bomba gólokat. A sok szurkoló meg ordítva tapsol. Nem kell ide ellenfél, tudunk mi játszani anélkül is. Azokat gyártjuk kartonpapírból, kiosztjuk nekik a piros lapot mindnek , oszt hajrá! ;)