• kvp
    #4
    Jelenleg a legjobb kvantum szamitogepek a kinai fejlesztesuek, mivel ok elektronok helyett fotonokat hasznalnak Neumann rendszeru optikai szamitogepekhez csatolva. Ezeknek megvan az az elonyuk, hogy szobahomersekleten is mennek, kevesbe erzekenyek az elektromagneses terre es sokszor gyorsabbak a legjobb nyugati kvantum megoldasoknal. Hatranyuk, hogy kisebb qbit szamot tudtak egyelore elerni veluk.

    A kvantum gepek gyakorlati felhasznalasa egyelore tenyleg varat magara, mert akkora kapacitasu rendszereket nem nagyon gyartanak ami a mai nepszeru tiktositasokat torni tudna. Vagy legalabbis ha van is ilyen, senki nem vallja be.

    A hetkoznapi elethez egyebkent lassu de olcso mikrovezerlok, motor meghajto aramkorok es hasonlo egyszeru, de fontos alkatreszek kellenenek. Ezeket a 80-as evek technologiai szintjen is lehet gyartani, de jelenleg az alacsony profitrata miatt csak Kina foglalkozik veluk. Viszont mivel a termelesuket felveszi a belso piac, ezert az olcso kinai import aramkorokre alapozo nyugati cegek alkatreszhiannyal es potencialisan csoddel neznek szembe. Ennek ellenere nagyon lassan reagal a nyugat es nem igazan sikerul atallni az onellatasra meg az alacsony komplexitasu aramkorokbol sem. (feszstab ic-k, diodak, diszkret tranzisztorok, mikrovezerlok, stb.)