• zetortraktor
    #7
    Akkor ezt írd, hogy nincs közöd ahhoz a témához..., ehh... Elnézést, nem tudtam, hogy az alapoktól kell magyaráznom, de látni abból, hogy olyanokat írsz" a filmet soha többé nem lehetne megnézni", hogy nem tudod, hogy működnek a Netflixes számok.

    Megpróbálom elmagyarázni. Két mondatot írtál - mindkettő butaság.

    1. mondat: "már az is buktának számít egyesek szerint ha valami csak egy hétig listavezető :D

    Hol láttál ilyet bárhol? Látatlanban mondom, hogy sehol. Kitaláltad. Szomorú. Divatos, de szomorú. Ha nem, akkor biztos találsz linket.

    De elmagyarázom: ha egy filmről valaki azt írja, hogy bukta annak ellenére, hogy egy hétig listavezető, akkor nem azért írja, mert 1. (vagy 2. vagy 10.), hanem azért, amennyi bevételt szerzett. A kommentemben azt taglaltam, hogy TÖK MINDEGY a bukta vagy a siker szempontjából, hogy melyik film hányadik. Butaság helyezésre hivatkozni.

    2. mondat. "A bukta valahol ott kezdődik amikor a film a listák végén indít és ott is marad."

    Megint. A bukta sosem ott kezdődött. 1. a buktának nincs köze semmilyen listához. 2. egy film új nem fizikailag tud a listák végén indítani, mert ha 3000 vagy 1000 vagy akár 100 moziban bemutatásra kerül, akkor egy random hétvégi bevételi listán is jóval előrébb lesz, mint 50 másik film, ami 20 hete megy és csak 1-2 moziban.

    Van egy bónusz.

    " elmúlt években csak 2 féle film létezik az újságírók szerint: Az amelyik rekordokat dönt és a többi ami "hatalmas bukta"."

    Hát, igen, ez határtalan nagy ostobaság. Egy random keresés itt vagy a Google-ön (mert én megnézem mindig, hogy nem írok-e hülyeséget), és máris látni. Lehet, hogy benned csak ilyesmi marad meg, illetve nyilván az hír, ha valami siker vagy bukta, az nem, hogy egy noname film közepesen teljesít, de ettől még határtalan ostobaság. Mondom, egy kereséssel négy ellenpéldát találtam rá 3 cikkben.