• wraithLord
    #9
    Vader bármire képes az életben tartó ruhája nélkül is, amíg használja a Sötét Oldalt. Ez volt a Return of the Jedi lényege. Nem azért halt meg a végén, mert megrázta az áram/elromlott a ruhája/leszedték a sisakját, hanem azért, mert elengedte a Sötét Oldalt, aminek az erejével életben tudja tartani magát life support nélkül is.
    Obi-Wan pedig azért tudja legyőzni, amikor le tudja, mert pont olyan harcstílusra specializálódott, ami kihasználja az ész nélkül támadók gyengeségeit, és amikor Anakin/Vader eszetlenül, dühből támad, az pont egy ilyen szitu.

    Vader a valaha élt legerősebb Jedi, Sith stb., szimplán azért halt meg, mert elegendte a Sötét Oldalt, és elfogadta ennek a következményét, hogy abba belehal.

    Nem láttam ezt a sorozatot, meg egyiket sem, mert még mindig nem tudok napirendre térni az Ep.8 felett, és lefáradtam a SW-tól, csak gondoltam, megemlítem. Vader egy cyborg, se keze, se lába, se a létfenntartó működései nem elégségesek, de amíg a Sötét Oldalból meríti az erejét, addig nincs szüksége semmire, hogy ne haljon meg, és ő lehessen a legerősebb Erőhasználó... Csak értelemszerűen végtagokra, hogy tudjon mozogni meg ilyenek... Ahogy azt láttuk Darth Maul és Darth Sion esetében is, utóbbi gyak egy kétlábonjáró cafatokból álló hulla, igaz, már csak Legends. Vadert a Sidious-féle ruha pont hogy akadályozza abban, hogy kiteljesedjen, mert Sidious bácsi be volt fosva, hogy egyszer Vader ki fogja nyírni. Ami pipa, jogosan félt. :D