• bdzsana
    #19
    Kemény hogy pont Magyarországon háborodnak fel ez ellen ennyire, ahol úgy lehet választást nyerni, hogy a legképtelenebb hazugságokat terjesztjük el (aztán meg max választás után vesztünk pár tucat bírósági pert)
    A fake news kezdeni kell valamit sürgősen, mert nagyon nagy mértetek ölt és nem a politikai véleményről beszélek itt hanem szószerinti konkrétan bizonyítható tényszerűen cáfolható hazugságokkal, mondjuk, hogy Ausztriában már hús sincs, miközben egy hűtő romlott el.
    Már itt az országunkban is brutál ami van. Általában a nagyobb lapokat olvasom, de 1x-2x sikerült elmerülni az internet sötét bugyraiba, és azt látom, hogy míg egy Magyarországon viszonylag nagy lapnak minősülő HVG top cikkeinek top kommentjei kapnak 4-500 likeot mondjuk Facebookon, addig az ilyen mindentudásfája, meg rejtettigazságok meg hasonló kamu oldalaknál akár 3-4000-t.
    Most ez nyilván nem teljesen releváns statisztikailag, de engem elborzasztott. Persze majd jön a válasz, hogy mennyivel jobbak a mainstream oldalak, de azért óriási különbség van egy politikailag elfogult oldal és olyan oldalak között amik konkrétan arra áltak rá, hogy hamis képekkel és videókkal alátámaszott hazug vagy csúsztatott cikkekkel manipuláljanak.
    Ez utóbbinak nem véleménynek kellene lennie, amit a vélemény és szólásszabadság véd, hanem bűncselekménynek a súlyosabb fajtából.