• defiant9
    #99
    1. Üres kijelentés minden konkrétum nélkül. Épp ez a primitív vitastílusod ismérve. Megismétlem:
    Arról kellett volna egyenes ember módjára nyilatkoznod hogy jelen pillanatban támogatod-e a nemváltó műtéteket. Ezt nem sikerült megugranod csak maszatolni kezdtél hogy talán.

    2. Elmagyaráztam már elég sokszor, hogy egyetlen hiba elég lehet egy pusztító szikrához, így az elhanyagolhatóság veszélyes érv a kérdésben.
    Erre válaszoltam, hogy ez eleve megalapozatlan feltélelezés, és fordítva a kisebbség irányából is kijelenthető(te épp ilyenre hoztál példát a BLM kapcsán). Ezekre már nem tudtál mást tenni mint újra elmantráztad az eredeti állitásod. Ez a primitív vitakultúrád újabb ismérve.

    3. Mi köze ennek a téves diagnózishoz? A kérdés még mindig az hogy sorold már fel tételes hogy téged miért zavar, miben érint ha egy felnőtt nemváltó műtétet hajt végre. Miért feszülsz ezen be? (ne más háta mögé bújj)
    A lényeg az lenne hogy a magadfajta egyszeri konzervatív is felismerje hogy ami nem tetszik neki és nincs is rá hatása azt szimplán ignorálhatja. Nem kell másokat a saját kénye kedvére ugráltatnia.

    4. Eleve léptem át olyan határt, már megint csak felételes módú riogatás. Dodo55 névjegye, jól megfigyelhető itt is ahol még azzal is sunyizol hogy nem mered odatenni a 'Ha' szót a mondat elejére, de nem mered a múlt időt sem használni.
    " A személyeskedés átlép egy olyan határt"
    Így kénytelen vagy eltűrni a minősítgetéseket is, és a vita szempontjából igencsak releváns hogy ezek nem részei a racionális érvelésnek, azok mellett hangoznak el.

    5. Ismét csak elsunyítasz a kellemtelen kérdések elől. Felteszem sokadszor újra:
    5.1. én támogatom a célt hogy 2050-re a világ már klímasemlegesen és fenntartható módon működjön, elfogadom hogy ehhez egy fontos lépés az elektromos autókra való fokozatos átállás, pl. azzal hogy 2035-ös hozzávetőleges céldátum után már nem adnak el új belső égésű motorost(innen még évtizedek mire teljesen kikopnak a rendszerből). És te?
    5.2. Támogatod-e a EU, USA, Kína azon megfogalmazott céljának elérését hogy 2050-2060-re klímasemleges gazdasággal +x.x C-nél állítsa meg a globális felmelegedést?

    Legyen annyi gerinc benned és próbáld már leírni a saját álláspontod.

    6. "kérdés elfogadod-e a statisztikát vagy szerinted más számok a reálisak?"
    "Szerintem két dolog miatt is hibás a statisztika"
    Amennyiben nem fogadod el a statisztikát, akkor mutass olyan adatokat amik egyértelműen jelzik a nagymértékű hibát.