• defiant9
  #90
  "Add meg hogy hozzávetőlegesen a vállalkozások hány %-át szorítanád ki, és ezzel mennyivel tudnád csökkenteni mondjuk a Hungária körgyűrű belüli terület forgalmát, beleértve a tranzitot is amiről 'elegánsan' megfeledkezel."
  ->Dodo55 elmenekült a kérdés elől.

  "Ennél egyszerűbb nincs."
  Már ez sem ilyen egyszerű. Ugyanis a legrövidebb út mégiscsak az egyenes, és egy bedugult M0 helyett teljesen racionális választás bemenni a városba, de még egy nem bedugult helyett is, voltak erre annó számítások. Másrészt állításod szerinte elve vidékről bejövő forgalomról beszélünk akiknek van autópálya matricája. Nagyon nem megy need ez a logikus érvelés. Harmadrészt a tranzit a városon belülről is indulhat.

  "Akkor a kérdés csak annyi, hogy van -e jogkörük fellépni "
  Van jogkörük, persze nálunk a NER állammaffia épp arra használja hogy csökkentsék a versenyt, a versenytársak támadásával, kiszorításával. A korrupt pályázatok kapcsán pedig láthatóan nem lépnek fel. De a kérdésed eleve az volt hogy kell-e a verseny. Ezek szerint elfogadod hogy kell. (és ez ismét csak egy irreleváns elterődési szándákú beszúrásod volt)

  "kitalálják, ha valóban tenni szeretnének a város jobb levegője érdekében. Én csak jóindulatúan rámutattam a probléma gyökereire"
  Nem, te olyan egyszeri vagy aki nem tud a vágyálmaid megfogalmazásán túljutni. Kitalált valami megvalósíthatatlan blődséget, majd veregeti a vállát hogy ő megmondta mit kéne, hát oldja meg valaki hogy így legyen. Lol. De tudod mit, akkor az én megoldásom az hogy kapjon mindenki ingyen e-autót és legyen az áram is hozzá, persze ingyen, fedezet pedig az Orbán maffia által ellopott milliárdok lennének. Na ugye, ha a te agyatlan módszereddel megközelítve milyen egyszerű is jobbnál jobb (kivitelezhetetlen) megoldások bedobása.

  "De Budapest városközpontjának úthálózata eleve durván alulméretezett 2 millós lélekszám mellé"
  A hely történelmileg adott, egyébként meg nem, csak nem kell 8 sávos városi autópályában gondolkodni, el kell fogadni hogy a városban pöfögés nem alanyi jog, nem jár sem neked sem másnak.

  "egészséges arányban vannak jelen"
  Definiáld az egészséges arányt a közlekedés által okozott városi légszennyezés kapcsán.
  Eleve egy fenntarthatatlan módon erőforrás égető modellt preferálsz.
  Az egészségkárosítás amennyiben lehetséges teljes mértékben kerülendő cél, a klímasemlegességgel egyetemben.
  Igen, én támogatom a célt hogy 2050-re a világ már klímasemlegesen és fenntartható módon működjön, elfogadom hogy ehhez egy fontos lépés az elektromos autókra való fokozatos átállás, pl. azzal hogy 2035 után már nem adnak el új belső égésű motorost(innen még évtizedek mire teljesen kikopnak a rendszerből). És te?

  "hogy egyes országokban már alkalmaznak kiskorúakon hormonkezeléseket orvosi ajánlásokra."
  Igen, pl. Svédországban 16 év felett, ritkán, indokolt orvosi esetben, épp én idéztem be az ere vonatkozó kapcsolatos kapcsolatos szabályozást. Tehát akkor a fiatalkorúak nemváltó műtétje amire hivatkoztál az hallomáson alapuló megalapozatlan állítás volt amit nem tudsz alátámasztani tény adatokkal.

  "De a nemi érés megtörténte előtt ne akarjanak annak a folyamatába úgy beavatkozni"
  "mert ez már nagyon nincs rendben."
  Mi alapján jelented ki hogy egy orvos-szakmai vonalon elfogadott protokoll nem helyes?

  "Akkor és csakis akkor igen"
  Helyes. Vagyis lényegében elfogadod 18 éves kor felett végzett nemváltó műtétek alkalmazását (amennyiben saját finanszírozású). Stimt?

  "Vagy csak nem veszel tudomást arról, amit mondok."
  Én megmutattam hogy mi a gond a feszültséges analógiáddal vagy a gátassal, te nem voltál képes ezt megtenni a folyóssal. Vagyis ezt buktad. A toleranciával elérhető hogy ne keletkezzen feszültség, persze befeszülhetsz a kérdésen ha szeretnéd, vagy elengeded, emrt téged nem érint. Ugye milyen egyszerű lenne ez ha nem próbálnád másokra erőltetni a saját értékrended hanem elfogadnád a sokszínűséget?

  "Az általad emlíett fizikai pusztítást vagy attól való félelmet is az agyunkkal éljük meg"
  Tehát klímaváltozás elfogadása, vs. LMBTQ elfogadása.
  Az első fizikai módon pusztítja a világot ennek elfogadása nem szüntetni meg a hatást, szükségszerűen pusztít, a második elfogadásának nincs ilyen alap fizikai hatása, és ezzel kapcsolatban csak üres riogatásaid vannak. A tolerancia tanulható, a gyerek önzőnek születik, de az oviban megtanulja hogy vannak mások is, más igényekkel és respektálja azokat. A magadfajta konzervatívok ezen tanulási folyamatnak egy alacsonyabb szintjén rekedtek meg.

  "A te érveséledből pedig a fekete-fehér közti árnyalatok és a logikai struktúrák kellő számú dimenziói"
  Üres bemondás. Épp én voltam aki végig elismerte hogy van kis számú hiba, ez szakterület független jelenség.
  Az egész bekezdés üres mellébeszélés, nem volt érdemi reakciód a nemi identitászavar diagnosztizálásával/kezelésével kapcsolatban . a kijentésemre. Így jobb híján megismétlem azt:
  "a nem diagnosztizálás összességében nagyobb probléma mint a relatíve alacsony arányú félrediagnosztizálás. Elküldhetjük a pszichiátereket, pszichológusokat, akkor 0 tévesen diagnosztizált mentális problémájú egyén lesz, cserébe egy rakat kezeltlen."

  "és semmiképp sem a nyilvánosságra"
  Akkor talán nem kellene a bolhából elefántot csinálni és ilyen sajtó propaganda mellett tiltakozni ellene?

  "Ebben ott a hiba, hogy a heteroszexuálisok többsége valami rejtélyes okból szemérmességben szenved és pl. ha rájuk jön a csókolózhatnék az utcán, akkor kényszeresen elvonulnak e célból valami félreeső helyre.
  Kérném az adatot miszerint homoszexuálisok esetén ez nincs így. Szerintem ők sokkal inkább elrejtik ezen beállítottságukat, de minél toleránsabb, elfogadóbb a társadalom erre annál kevésbé van szükség, és lehet 'coming out'-olni.

  "A másokat miért illetné akkor nagyobb fokú védelem ilyen helyzetekben?"
  WTF, Milyen nagyobb fokú védelemről beszélsz? Kitalálsz totál valótlan dolgokat majd azok ellen hadakozol. Szánalmas.

  "illetve úgy elkezdik rákészíteni előzetes kezelésekkel, hogy arról nem 100%-ban ő maga dönt"
  Tehát mivel a valóságban a nemváltó műtéttel kapcsolatos döntés 100%-ban az illető nyilatkozatán alapul így jelenthető hogy végülis téged nem zavar.
  "de úgy gondolom itt a határ a társadalom nagy többségénél is."
  Akkor viszont miből vezetted le azt hogy a társadalom szörnyű pusztításba fog kitörni emiatt? A nemváltó műtétek ezek alpaján a többségi társadalom számára elfogadhatóak amennyiben cselekvőképesnek minősített felnőtt ember beleegyező nyilatkozathoz kötöttek.

  "pl. én hol emlegettem, mert szerintem sehol. "
  És ki mondta hogy emlegettél ilyet? Megint csak szalmabábok ellen harcolsz mert nincsenek érveid.

  "Ők is emberek ám, még ha esetleg a te toleranciád hatósugara addig már nem is ér el."
  Igen, tanulatlan, buta, befolyásolható emberek akik információs buborékban vannak tartva egyetlen ami eljut hozzájuk a kormánypropaganda, ráadásul helyi szinten a közmunkával zsarolják őket.

  "Önmagában ez nagyon leegyszerűsítve a kérdést igaz."
  Tehát a statisztika helyes. állításom nem tudtad cáfolni. A Fidesz szavazóbázisa a tanulatlanokra épül, minél jobban átláltja valaki a világot(diplomás) annál nehezebb megvezetni és annál inkább a Fidesz ellen szavaz. Vagyis ezen állításod megdőlt:
  "Szóval azt meg aztán ne gondold, hogy a Fidesz úgy uralkodhatna itt 12 éve, hogy szimplán valamiféle "zombihadsereget" kreál ahogy azt sokan képzelik és közben nem kell azok felé elszámolnia, akik az ország mindennapi gördülékeny működtetésében részt vesznek"
  Nem kell elszámolna, a zombihadsereg behúzza neki a választást, enélkül elbukta volna.

  "Nekem is az volt, amikor az ember poénjára akartam rákontrázni "
  Offtopic.
  A lényeget tisztáztuk: elfogadtad a nemváltó műtéteket és szerinted ez a társadalom egésze számára is elfogadható, vagyis nincs alapja a forradalmi riogatásodnak.