• defiant9
  #88
  "akkor lehetnek kivételek"
  Add meg hogy hozzávetőlegesen a vállalkozások hány %-át szorítanád ki, és ezzel mennyivel tudnád csökkenteni mondjuk a hungária körgyűrű belüli terület forgalmát, beleértve a tranzitot is amiről 'elegánsan' megfeledkezel.

  "Abba se szóljunk bele akkor ugye azon felül, hogy az emberi egészségre ne legyen ártalmas? Hagyjuk nekik, hogy a fogyasztók kegyeért versenyezzenek amivel csak tudnak a legjobb ajánlatokkal ütve-vágva egymást? A társadalomnak ez a jó, nem?"
  Sőt, az állam feladata hogy a versenyt biztosítsa (GVH), ugyanis ez biztosítja a fogyasztók legjobb ár/érték arányú kiszolgálását.

  "Miközben én pl. az Angyalföldön meg a Ferencvárosban hemzsegő nagykerekről beszélek"
  Remek, biztos vannak ilyenek. Mivel/hogyan veszed rá őket hogy az M0 mellé költözzenek? Ki fogja kifizetni a költözés költségét?

  "De ezért beszélünk épp az uticélok ésszerű megritkításáról / átcsoportosításáról"
  Milyen megritkításról beszélsz? A kórházas példa arra volt jó hogy megmutassam hogy a béna poharas példád mennyire nem számol az utazási idő növekedésével, attól hogy decentralizálsz azzal az utazási időt növeled. A városközpontok épp azért jöttek létre hogy egymás mellett gyorsan elérhető legyen sokminden, ez a mozgatórugó a babiloniak óta létezik és még sokáig létezni is fog.

  Összegezve tehát egy megoldásod maradt, amivel végülis nem tudtad felszámolni hogy a belvárosban autók legyenek. Akkor vissza az elejére, hogyan biztosítod azt a mértékű tiszta levegőt az itt lakóknak amit az e autók adnának?

  "illetve az eljárások kiterjesztése a teljes cselekvőképességnek még birtokában nem lévő korosztályokra"
  Kérem a referenciát ami alapján kijelented hogy vannak nemváltó műtétek kiskorúak számára, illetve erre vonatkozó valós szándékok, elfogadott orvosi ajánlások.

  "ezeknek a demarginalizálása az intézményes kereteken belül"
  Ez mit jelent? Az hogy foglalkoznak a problémával az orvosok és nem söprik a szőnyeg alá mintha nem lennének ilyen emberek?

  "hol van az a határ amit véleményem szerint katasztrófális lenne átlépni."
  Ami határátléps egy feltételezésre épül hogy kb.'mi lesz ha ovisok nemválthatnak'. Ez így továbbra is riogatás egy valószínűtlen eseménnyel, vagyis nincs alapja. A kérdésben az orvosi protokoll kell hogy döntsön, készítenek kutatásokat, elmennek konferenciára és megvitatják.
  De öntsünk tiszta vizet a pohárba. Engedélyeznéd-e intézményesített formában, TB támogatással nemváltó műtéteket 18 éves kor felett?

  "Tehát ha egy gátat lebontasz, akkor az általa védett településre bezúduló víztömeg a te elméleted szerint nem fog ellenállásba ütközni a házak falával"
  Nem ez volt a példám, mivel a magadfajta emberek állnak ellent, a házakat nem érdeklik a nemváltó műtétek. Az én analógiám így pontosabb, a tiéd torz. Mi a probléma az én analógiámmal, azt mond el, ja hogy az nem megy. Lol.

  "hogy ennyi erővel a klímaváltozás elfogadása is csak tolerancia kérdése"
  Nem, csak olyan ostoba vagy hogy próbálod összemosod a világot fizikai értelemben pusztító jelenségeket(klímaváltozás, légszennyezés) az érzelmi reakciókat kiváltókkal (LMBTQ, antiszemitizmus). Az utóbbi az emberek agyában keletkezik, és az intoleráns számára nincs(nem lenne) negatív hatása az elfogadásnak. Tényleg nagyon beszőkült a látásmódod, logikai képességeid pedig nagyon alacsony szinten állnak.

  "Én kapásból egy távoli ismerősömet tudom említeni, akit epilepsziásnak diagnosztizáltak félre"
  Ahogy mondtam ez benne van a rendszerben, csakhogy a nem diagnosztizálás összességében nagyobb probléma mint a relatíve alacsony arányú félrediagnosztizálás. Elküldhetjük a pszichiátereket, pszichológusokat, akkor 0 tévesen diagnosztizált mentális problémájú egyén lesz, cserébe egy rakat kezeletlen. Már megint az alaplogika ami hiányzik az érvelésedből.

  "Tök más téma, de ő is csak egyetlen áldozat volt és mégis egy egész ország borult lángokba utána."
  Legalább ha már egyszer elmondtam hogy a példád épp azt mutatja hogy a kissebség is képes fellázadni és törni zúzni, akkor jó lenen a felismernéd hogy az LMBTQ is lehet ilyen kisebbség, sőt még ennyi agy sem kell mert leírtam. Csak annyi hogy ilyenkor ne ostoba módon újra elszajkózd a bevésődésed, hanem próbálj arra reagálni. Persze mivel az nem megy így kényszeredetten elismétled a mantrád.
  Valóban, elfogadom hogy feszültség van a nemváltani akarók/transzvesztiták/melegek/LMBTQ és pl. közted. Az én megoldásom a feszültség csökkentésére az hogy légy toleráns, fogadd el őket. Mi lenne a te megoldásod?
  Keress magadban egy kis empátiát és képzeld magad a helyzetükbe, tudom ez nem nagyon megy mert alapvetően egy önző beállításoságú konzervatív vagy aki azt szeretné ha a világ úgy forogna ahogy ő akarja.

  "tiszta hülyék vagytok, egy csomó értelmes ember végig azt hitte, hogy csak egy olcsó kampány az egész"
  Zavaros hogy miről beszélsz itt. Állításom az hogy az LMBTQ elleni Fidesz propaganda szítja a feszültséget két társdalami csoport közt, intoleránsá, gyűlölködővé teszi a saját szavazóbázisát(de ezzel egybe is kovácsolja őket) egy olyan probléma kapcsán aminek a realizált hatása elhanyagolható össztársadalmi szinten(bolhából elefánt). Most kérdezem meg negyedszer ezen pontban hogy konkrétan téged miért zavar ha valaki nemvátó műtétet végeztet magán? Nem gondolod kezd kínos lenni ahogy ignorálod ezt az alapkérdést? Ui. erre vezeted vissza az egész össztársadalmi feszültséget is.

  "úgy uralkodhatna itt 12 éve, hogy szimplán valamiféle "zombihadsereget" "
  Pedig így, ők a kulcs. Ha elvennéd a Fidesztől a közmédiát(sokaknak egyetlen informális csatorna), és a tanulatlan borsodi közmunkás zombihadsereget akkor kb. budapesti szavazati arányok lennének az egész országban, és csúnyán elbukták volna a szavazást. Minél tanulatlanabb valaki annál valószínűbb hogy Fidesz szavazó lesz.

  Az 1 ember(legyen az akármilyen ostoba) 1 szavazat rendszerben pedig erre lehet építeni, építenek is.