• defiant9
    #86
    "A fogorvos, a bankfiók, meg a 2-3 fős ügyvédi iroda nyilván maradjon ott, ha az ügyfelei túlnyomórészt környékbeliek"
    Nem, nem azok, a város bármely részéből érkezhetnek. Vagyis továbbra is várom a megoldásod a problémára. Ne próbálj úgy kibújni alóla hogy az általam vázolt valós helyzet helyett egy másikat teszel be, ez primitív buta vitakultúrára vall. Ma sem a nemzetközi logisztikai cégek fő telephelye van a belvárosban ami jobb lenne az M0 mellett.

    "Egy marad ott bent"
    Ne te próbáld már megmondani egy vállalkozásnak hogy mi az optimális működési struktúrája, az egy sokváltozós képlet, és te láthatóan még 1 változóval sem nagyon bírsz el. Minden cég saját döntése hogy miként rendeződik, erre max. a külső tényezőkkel lehet hatni, de nem direktbe beleszólni.

    "Sokkal kisebb a sűrűség, sokkal jobban eloszlanak a térben mind az uticélok, mind az oda eljutni kívánók."
    Vagyis mi történik? Sokkal többet kell utazni 1-1 úticélhoz. Ezzel sikeresen megnövelted a forgalom nagyságát. Az hogy ere magadtól nem jöttél rá az aggasztó. De talán próbáld a megoldásodra úgy tekinteni hogy mondjuk Budapestről kiköltözteted a Heim Pál Országos Gyermekkórházat Sopronba vagy Nyíregyházára, majd gondolkodj el hogy az átellennes oldalon élő utazási ideje miért nőtt duplájára. a középen élő 10x-es méretű tömegé pedig miért jelent meg hirtelen a rendszerben.

    "Egyszerűen jó a forgalomszabályozás és van közlekedési kultúra."
    Forgalomszabályozás? Mondjuk az hogy nem hajthatsz be a belvárosba(dízel vagy benzines járművel)?
    Konkrétan mond el hogy milyen forgalomtechnikai megoldással tudod eltüntetni a budapesti vagy nagyvárosi dugókat.

    "Na, tehát akkor ha jól értem valami olyasmi várnál, hogy akasszak magamra valami kamerát mondjuk egy évig ami rögzít mindent"
    Nem. Azon objektív tényeket várom ami alapján levontad a következtetést hogy borzasztó hatásokat okozó forradalmi helyzet fenyeget mert olyan tömegeket zavar már a nemváltó műtétek. Vegyük észre hogy valójában az egész a Fidesz műbalhéja, ellenségkép gyártás hogy gumicsontot adjanak a magadfajtáknak amin tud rágódni, ne pedig az ő stiklijeikre figyeljen, illetve erre a gyűlölködő bázisból nyerjen politikai tőkét. Ez egy nagyon gonosz taktika, és a primitívebb, mássággal szemben intoleráns emberek miatt működik is.

    "Az ellenálláshoz kapcsolódó területeken viszont minél kisebb ez a bizonyos ellenállás, annál nagyobb feszültség tudja azon keresztül tovább kifejteni a hatását."
    Akkor ovi. Képzeld el hogy állsz a folyóban és egy pajzsot tartasz magad elé hogy ellenállj a víz sodrásának. Ez nehéz, és komoly feszültséget gerjeszt(az izmaidban). Vagy azt mondod hogy elengeded/oldalt fordítod a pajzsod, ekkor benned nincs feszültség a folyó pedig akadálytalanul hömpölyög tovább. Mindehhez annyit kellett tenned hogy lecsökkenteted a saját ellenállásod, és ez nem jelenti azt hogy az amiatt máshol keletkezik. Amikor nem állsz többé ellent hanem elfogadod a víz folyását az maga a tolerancia.

    "illetve egyáltalán nem elhanyagolható és borzasztó következményekkel fenyegető hibalehetőségeknek ad terepet,"
    Kérem a tény adatokat milyen borzasztó követkeményekről beszélsz és mi ezen hibák előfordulási gyakorisága.
    Továbbra sem tudsz mást csinálni mint riogatni egy nem létező dologgal. A nemváltó műtétek számossága nagyon alacsony, az orvosi műhibák pedig általánosan részei az egészségügyi rendszernek, az orvosok hibázhatnak ahogy bárki más, ezért életfogytiglannal fenyegetni őket nettó butaság.
    Konkrétan akkor benned már pattanásig feszült a helyzet és alig várod hogy az utcára menj törni zúzni a nemváltó műtétek miatt?