• Dodo55
    #80
    "Illo lenne eldontened, hogy a termeszet torvenyeirol beszelsz, es akkor tudomanyos bizonyitekokkal tamasztod ala, vagy az erzelmeidrol, es akkor nem probalod barmifele torvenykent eladni oket. Egyszerre a ketto nem megy."

    Párhuzamot vonok egyszerű és mindenki számára látható társadalmi jelenségek és alapvető természeti törvények között (hiszen a társadalom végtelenül összetett rendszerét alkotó összetevők lebonthatók alapvető természeti elemek szintjére, ahol ezek az alapvető természeti törvények határozozzák meg az egyensúlyrendszert, tehát ugyanezen egyensúlyrendszer elvei érvényesek a felsőbb nagyságrendi szinteken is - fraktálszerű rendeződés). Szóval nem tudom milyen tudományos bizonyítékokat akarsz. Linkeljem be Ohm törvényét és hasonlók, vagy mi? Vagy nem fogadod el a logikám? Megkérdőjelezed, hogy a fizikai világban élve a fizika alapvető tötvényszerűségei minden komplexitási szinten érvényelsülni tudnának és hogy a folyamatok dinamikai jellemzőinek figyelembevével egyszerű analógia képezhető ezekkel?

    "A termeszettel teljesen remek osszahangban van: a nyolc evesen gyereket szulo lanykak, a partner masik apatol szarmazo utodainak elpusztitasa, verfertozes, kannibalizmus, meg meg vegtelen egyeb dolog. Melyikert szeretnel ezek kozul kiallni? Az erzuletednek tamogatni kene oket."
    Ezek sincsenek összhangban vagy pedig nem az emberi faj köreiben. A nyolc évesen gyereket szülő lánykák talán kivétel, azokon a földrajzi területeken, ahol 30-35 év a várható élettartam, ott sajnos ez ugyanazokat az arányokat adja ki, mint mifelénk, ahol 70-90 év. "a partner masik apatol szarmazo utodainak elpusztitasa" ez tudtommal állatfajoknál van. Igen, náluk valamiért ez természetessé vált, még ha számunkra borzasztó is. "verfertozes, kannibalizmus" az elsőt a természet megbosszulja, a másodikat a társadalom kiveti. Ez a kettő egyik sem természetes dolog, ezek ugyanúgy természetellenesek.
    Utoljára szerkesztette: Dodo55, 2022.06.23. 14:39:26