• Dodo55
    #76
    "Valóban a bemondások helyett én a tényeknek hiszek. Ezek szerintl az állításod mögé ilyet nem tudsz tenni"
    Nem tehetek róla, hogy te ezek szerint ignorálod a neked nem tetsző mindennapi tényeket. Ne várd, hogy mindenki úgy álljon le vitázni, hogy tudományos szinten kész legyen bármikor olyan nyilvánvaló dolgokat bizonyítani, hogy kék az ég, kerek a föld és bizony az emberek érzülete, ami a toleranciájukat vagy az elutasításukat meghatározza, az nem racionális érveken múlik, hanem a természettel való összhang meglétén vagy meg nem létén. Élő és érző lények vagyunk, nem pedig egy-egy feladat minél hatékonyabb elvégzésére beprogramozott érzéketlen célgépek.

    Megteheted, hogy ezeket a tényeket nem veszed figyelembe, de attól még az emberek így működnek és bizony a világot ezeknek megfelelően fogják alakítani maguk körül, nem pedig úgy, ahogy egyesek azt a száraz statisztikák között elveszve, a való világtól elszakadva, annak az összetett dinamizmusáról megfeledkezve kiszámolták és magukba beszélték.

    "A tolerancia arról szól hogy nem állok szemben az adott jelenséggel, elfogadom azt, 0 ellenállást mutatok az irányába, számomra elfogadott/érdektelen, de akár pozitív érzelmek is generálhat."

    De a természet törvényeit sajnos nem érdekli, hogy te mit mutatsz vagy mit fogadsz el, az energiák (legyen az akár elektromos töltések formájában, akár társadalmi feszültségek formájában) áramlásának az alapvető dinamikai szabályait ez nem fogja meghatni. Ha valami felé nem mutatsz ellenállást, ha azt érdektelennek tekinted, akkor az elindul ott egy úton tovább amíg nem találkozik valahol máshol egy ellentétes pólussal és akkor majd ott, "az áramkör" egy másik szakaszán fog munkát végezni. Szóval ha van feszültség, akkor van energia, az pedig sosem tud elveszni, csak átalakulni. Nem tudod sehogy kivonni a képletből, ha azt a rendszerbe beengeded, akkor az ott hatással lesz valamire.