• defiant9
    #68
    "miatt az emberek túlnyomó részében egyszerűen kiveri a biztosítékot a legmélyebb zsigeri szinteken"
    Mennyi a túlnyomó rész? Erre van valamiféle statisztikai adatod vagy csak egy újabb üres bemondás?

    "Lehet, hogy a demográfiai változások minimálisak"
    Akkor nem erre kellett volna olyan vehemens hivatkoznod.

    "és borzasztó társadalmi megtorlás robbanhat ki emiatt."
    "Borzasztó", ez mit jelent? És erre mekkora az esély? Szvsz. kb. elenyésző.

    "Megéri bárkinek ez a kockázat? Valami így már kezd átmenni?"
    Igen, főleg hogy elhanyagolható a kockázat. Az hogy ha nem úgy lesz ahogy én szeretném egyébként összetörök mindent az helytelen viselkedés, szimpla zsarolás, és simán meg is fordítható a helyzet hogy épp akkor törünk össze mindent ha nem engedik. Megéri neked ez a kockázat? A példád egyébként épp azt mutatja hogy kisebbség megy az utcákra a vélt/valós sérelmei miatt, és pl. egy pride felvonulás mérete mutatja hogy a témakörnek mekkora is támogató rétege azok közt is akiket közvetlenül nem értinettek.
    Átment a logikai hibád amire építeni próbálsz? (nem csak az az irány létezik amit te helyesnek vélsz)

    "csupán egy kis feszültség van belőle"
    Mesélj, miért is a feszültség. Személy szerint téged miért zavar az hogy egy idegen felnőtt ember levágatja tökeit? Mi közöd hozzá? Miért nem vagy toleráns és fogadod el hogy ennek rád nézve gyak. semmiféle hatása nincs, te szabadon dönthetsz úgy hogy megtartod.

    "biztosítékkiverő jelenség a többségi társadalom számára"
    "Biztosítékkiverő", racionális érvek híján folyamatosan próbálsz ilyen szélsőséges/grandiózus szavakkal dobálózni amik mögött nincs valós alátámasztás. De akkor kérdezzük meg azokat akik a belvárosban szívják a szmogot és ezáltal az egészségük károsodik hogy ők mit szeretnének. A beleszarok abba hogy másoknak ártok azzal ami nekem megszokott/kényelmes az egy végletesen önző megközelítés.

    "nem véletlenül létezik a tabu nevű kifejezés"
    Nem véletlenül dőlnek meg a korábban tabunak tartott viselkedésminták. Az ezt okozó jelenséget úgy hívják hogy fejlődés. A nemváltó műtét spec. soha nem is volt tabu, annyira modern ez a lehetőség.

    "hogy kritikus mértékű feszültség jön létre"
    Üres bemondás, nincs ilyen helyzet. Jól láthatóan egy civilizált társadalom elfogadja hogy a nők egyenjogúak, folyamatosan csökken a légszennyezés, festheted szivárványszínűre a hajad, és a más neműnek is maszkírozhatod, vagy műtheted magad. Minél fejletlenebb/primitívebb a társadalom, minél inkább át van itatva a vallással annál kevésbé toleráns a mássággal szemben, igen ez egy ősi primitív hozadék, aminek korábban volt evolúciós előnye, a mai technológiai civilizációban azonban már nincs, el is lehet felejteni, minél értelmesebb valaki annál könnyebben tudja ezt megtenni. A feszültség oldásának pedig kézenfekvő módja a tolerancia növelése, ez szerencsére folyamatosan növekszik is, de lemaradók élükön az ultrakonzervatívokkal mindig is lesznek, hiába próbálod két részre polarizálni a társadalmat ez a valóságban egy széles/színes paletta.

    "sokak szerint próbálják az embereket finoman hozzászoktatni a dolgokhoz"
    Ezt jól látod. A mai filmek épp az elfogadási folyamatot erősítik, azzal hogy ezt 'erőltetett' szituációs elemekkel teszik azzal valójában még jobban. Jellemzően képesek vagyunk tanulni, alkalmazkodni, felnőtt korban is.

    "Igen, csak azt kapitalizmusnak hívják, amire szerintem te gondolsz"
    Nem. A globalizációról beszéltem, egyértelműen leírtam hogy az jólét a hatás amit többek közt annak köszönhetünk hogy extrém tömegtermelnek mondjuk Kínában valamit aminek így alacsony a fajlagos költsége. A globalizáció ellenpólusa nyilván egy lokális manufaktúra lenne ami keveset tud drágán termelni, ezáltal nem tudják annyian megvenni -> alacsonyabb a jólét. Szűklátókörűség a globalizációnak csak az árnyoldalát látni, felételezve hogy a fényes része csak úgy magától jön