• Nagydög
    #65
    Nem, nem jol erted. Meg csak azt is nehez megmondani, hogy honnan szeded. De te az ellenkezojet allitottad, hogy az orokitoanyagbol/mennyisegebol(mi is az, es mennyi az annyi?) megallapithato, hogy valaki teljesen erett nemileg(akarmit is jelentsen az). Ez egyszeruen nincs igy. A nemi erettseg nem valami logikai ertek, ami egyszer csak atbillen.

    Az "altalam elfogadott tudomanyok" eppen ezert azt mondjak, hogy mielott a dolgok nehezebben visszafordithatova valnak - ha minden erintett egyetert - adjunk pubertas blokkolot, aztan ha pszichologiailag mar eleg erettnek minosul a delikvens, majd dontunk a veglegesebb megoldasokrol. Vagy, ha idokozben megis ugy dont, akkor a blokkolok megvonasaval a dolgok tovabb mennek a maguk biologiai utjan.

    Erdekessegkepp: A legfiatalabb feljegyzett anya perui. Bo 5 es fel eves volt, mikor megszulte a gyereket. Teljesen nemileg erettnek szamitott-e szerinted? Ugy tunik, az oly sokat emlegetett termeszet/biologia szerint eppen elegge, szerintem meg allatira nem.