• Dodo55
    #100
    1. Sajnálom akkor, ha te ezek szerint nem tudsz olyan válaszokon kiigazodni, aminek az igen/nem-nél vagy fekete/fehérnél több mondanivalója van.

    2. A feketéket egyébként nem tartom az USA-ban effektív mód kisebbségnek, elég jelentős számát teszik ki a nemzetnek, ebből adódóan bőven rendelkeznek kellően hathatós érdekérvényesítő képeséggel és egy jó ideje jogilag is teljesen azonos, homogén halmazba tartoznak a többségi társadalommal (mert igen, az tény, hogy egy időben jogi elnyomást alkalmaztak velük szemben, de ez már a múlt). Tehát csak a bőrük színe alapján lehetne őket a többségi társadalmon belül különválasztani a fehérektől, ez viszont társadalmilag elismert tabut sért (az ebből fakadó eltérő bánásmód kimeríti a rasszizmust), ismereteim szerint jogilag is szigorúan szankcionálandó (oda-vissza).

    3. "ami nem tetszik neki és nincs is rá hatása azt szimplán ignorálhatja"
    Ja, hogy akkor a tolerancia az a struccpolitika új neve lenne? Viccet félretéve nem lenne rám hatással az sem, ha az ablakom alatti játszótéren a távolkeleti kultúra befogadásának jegyében a homokozóban játszó gyerekek mellett kakasviadalokat rendeznének, mert még épp nincs gyerekem. De amikor majd lesz, akkor már lehet nem túl toleránsan mennék oda megkérdezni, hogy ezt mégis hogy a büdös francba képzelik... Nem jobb mindenkinek inkább, ha a potenciális konfliktusoknak kellő időben elébe megyünk és akkor mindenki békésen megtalálhatja a helyét a hülyeségeinek ott, ahol az senkit nem zavar?

    4. "Így kénytelen vagy eltűrni a minősítgetéseket is"
    Nem vagyok kénytelen, csak talán túl nagyvonalú...

    5. Nem támogatom a külső keverékképzésű benzin (karburátor/TBI/MPI) és cng üzemű belsőégésű motorok szabályozással kényszerített kivezetését. A közös nyomócsöves dieselekét és a közvetlen befecskendezésű benzinesekét igen, mert azok egészségre fokozottan ártalmasok. Nem támogatok olyan célokat, amik egyes nemzetállamokra egységesen vonatkozó konkrét határétékeket vagy tilalmakat határoznak meg annak figyelembevétele nélkül, hogy az a nemzetállam a globális negatív hatásokhoz az elmúlt 100 évet figyelembevéve milyen nagyságrendben járult hozzá és hogy a határértékek, illetve tilalmak az adott nemzetállam gazdaságának fenntarthatóságát a helyi viszonyok figyelembevételével milyen mértékben veszélyezteti. Ennél primitívebb vagy lesarkítottabb választ adni pedig nem vagyok hajlandó.

    6. Szinte bármelyik közvéleménykutatás a választások előttről. Lehet válogatni bőven. És ha ezekből te nem látod amiről beszéltem, akkor valószínűleg hiába mutatnék bármit...

    Végül:
    "Legyen annyi gerinc benned és próbáld már leírni a saját álláspontod."
    Szerinted mit csinálok végig?
    Utoljára szerkesztette: Dodo55, 2022.07.04. 19:11:49