• Dodo55
    #24
    Én sem látom olyan borúsan a helyzetet, illetve olyan gonosznak az a mögötti szándékokat, mint kvp, de azért vannak bajok bőven.

    Megint csak a szokásos megfigyelésemből kiindulva, mely szerint az összeesküvésgyanús dolgok mögött nagy eséllyel inkább valami balfaszkodás utáni sunyiság/sumákolás van, mint sem eredendő gonoszság.

    Itt ugye konkrétan talán az, hogy az EU előszeretettel tömött ki nem kevés céget környezetvédelemorientált pályázati pénzekkel, amiknek valahogy meg kellene térülnie egy idő után, különben egyszer csak borulna a bili, ami néhányaknak kellemetlen lenne, sokaknak viszont még kellemetlenebb a 0,2USD köré másnap behuzanó EURO árfolyam miatt. Csak hogy a (legtöbbször) silány szart drágán eladni nehéz, ezért besegítenek kicsit, hogy könnyebb legyen. És ez egész addig csak szimplán szánalmas és bosszantó, amíg a piacot neki nem állnak kényszerítő eszközökkel úgy leszabályozni, hogy annak a kiforrott, megbízható, megfizethető, válságokban is biztonságosan fenntartható technológiák esnek áldozatul. Mert onnantól viszont már a közvetett emberiség elleni bűn határát súrolja erőteljesen a történet sokak szemében (a civilizált életmód fenntartásának veszélyeztetése).

    Mert hogy a lovakat sem tiltották be annak idején (sőt a mai napig sem, pedig összeszarják az utat, balesetveszélyesek az autók között és valószínűleg az állatvédők sem rajonganak a szekerek elé kötésükért), csak az autók természetes piaci folyamatok által a túlnyomó többség számára egyértelműen kedvezőbb jószággá váltak. Az elektromos autóknak is ez a lehetőség adott, ha tényleg annyira jók, akkor győzzék le tiszta versenyben a belsőégésűeket.
    Utoljára szerkesztette: Dodo55, 2022.06.03. 22:54:26