• asgh
    #27
    "De minel sikeresebb, annal nagykepubb lett, es annal tobb olyan temaba uti bele az orrat, amihez nem ert...
    A politikat es a kozeletet ne akarja mar iranyitani, mert az ezekhez valo hozzaerteserol eddig 0 tanubizonysagot tett..."

    Musk nem akarja beleütni az orrát ezekbe a témákba, hanem interjúk során az újságírók kérdéseket tesznek fel, amelyekre ő a legjobb tudása szerint elmondja a saját - vállaltan szubjektív - álláspontját.
    Persze aztán az ehhez hasonló clickbait cikkek már úgy hozzák le, hogy Musk ezt akarja, meg azt akarja, mintha Musk magától tolná ezeket a témákat.

    Ez kb. olyan, mint amikor egy híres művészt közéleti kérdésekről faggatnak: azért mert mondjuk zseniálisan zongorázik még nem lesz politológus, de attól még lehet határozott álláspontja politikai kérdésekben (mint mindenkinek) és egyedül rajta múlik, hogy hárítja-e ezeket a kérdéseket vagy a nyilvánosság előtt vállalja-e a véleményét. Ilyenkor aztán politikai oldaltól függően vagy sztárolják, vagy savazzák az álláspontja miatt, de hogy-hogynem később sehol sem említik hogy nem ő akart a saját politikai véleményével tematizálni, hanem az őt kérdező újságíró.