• Tetsuo
    #11
    A cikk egy problémáról szól. Én pedig a probléma okát írom le. Lehet mutogatni más országokra, hogy ott bezzeg sokkal rosszabb, de attól nekünk még itt nem lesz jobb, a probléma valós.
    A Nyugaton pedig a fejlett világ angolszász és transzatlanti szövetséges részét kell érteni, bár igaz, valaki másként használja a szót. A lényeg, hogy hiába sz@r mondjuk Afganisztánban, attól még itt chiphiány van és egy eszkalálódó gazdasági probléma, aminek az eredője nem gazdasági, hanem valószínűleg társadalmi.
    A 80-as és a 90-es években sokkal kisebb volt a chippiac, mégis komoly lehetőségek voltak benne, amit a virágzó cégek ki is tudtak használni a diverzifikált láncok, és valódi (trösztmentes) versengés miatt nagyobb ellátási gondok nélkül.

    Manapság sajnos könnyedén letaglózza a gazdaságot (akár évekre, évtizedekre) éppen a globalizáció hatására egyutas logisztikai és ellátási rendszerekbe kerülő kis homokszem. Nincsenek alternatívák.
    A különutas fejlesztések lényege, hogy egymással tényleg versengenek, de adott régiók biztos piacot is jelenthetnek, tehát átmenetileg az egyik kiesésekor a másik pótolhatja azt.