• sure
    #65
    Az útmenti keresztek valószínűleg azért nagyrészt olyanoknak állítanak emléket, akik bőven a megengedett sebesség felett hajtás eredményeként vesztették el uralmukat a járművük felett + szerintem a szembejövőkkel történt balesetek áldozatainak sem az úttest közepén, hanem mellette állítanak a gyászoló hozzátartozók emlékhelyet.

    Abban persze igazad van, hogy ha a főutak is mind középen, mind az út szélén szalagkorláttal lennének védve, kevesebb baleset történne tereptárgyakkal vagy szembejövő forgalommal. De akkor kvázi mindenhova autópályát/gyorsforgalmi utat kéne építeni

    Ha nem ilyen idióta, álszent, korrupt módon lenne az autók általi kibocsátás kérdése megközelítve, az önvezető járművek akár hozhatták volna azt is magukkal, hogy megfelelő körülmények között a jelenleginél nagyobb sebességet is engedne az automatika. így, hogy kvázi a benzin- és dízelmotoros autók lettek kikiáltva a bébifókák legnagyobb gyilkológépeinek, erre nem látok már esélyt, még a villanyautókkal sem (hiszen azoknak bár a lokális kibocsátása nem nő a sebességgel együtt, de nyilván sokkal többet fogyasztanak, illetve a "fapadosabbak" eleve 125 vagy 130km/h végsebességre vannak korlátozva)
    Utoljára szerkesztette: sure, 2022.05.20. 12:42:39