• Gabbbbbbbbbbbb
  #37
  Ez attól függ, hogy mekkora az energia és erőforrásigénye az ilyen utazásnak.

  Abba is gondolj bele, hogy nagyon nagy a galaxisunk, ha van majdnem azonnali, már már teleportálás szerű utazás, akkor is idő, mire a megálló jármű alaposan megvizsgál egy csillagrendszert, könnyen lehet, hogy erre egyik "helyi" civilizációnak sincs meg a kapacitása.

  Persze lehet ott van a bibi ezzel a gondolatmenettel, hogy 2 milliárd évvel ezelőtti élet nyomait már mindenki látta, aki akarta a szuper űrtávcsöveikkel és el is jöttek ide megnézni, hogy hova jutott az evolúció.

  (én azt feltételezem, hogy az optika fizikai teteje nincs annyira magasan, hogy olyan könnyű legyen minden nézőpontból életet találni a galaxisunk minden szegletéből, akkor sem, ha a teleszkóp naprendszer méretű és a szenzoruk minden egyes fotont precízen befog "shot noise" nélkül, ami nyilván elképzelhetetlen, go JWST?)

  Mindegy is, erre egyikünk sem fog tudni válaszolni. Visszatérve az üzenetküldésre, nyilván kicsi az esély arra, hogy bármi is történjen, de a károkozásra nagyobb, minthogy valami "angyali" civilizációt találjunk, amelyik új messiást küld nekünk 5e év múlva.
  Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2022.04.28. 07:31:24