• Irasidus
    #33
    Rendben fussunk neki még egyszer, mert láthatólag nem érted a jel, zaj, és észlelés fogalmait. A zaj nem azt jelenti, hogy "értéktelen szemét" vagy nem hordoz információt, például a kozmikus háttérsugárzás most is kozmikus háttérzaj része, főleg ha te idegen civilizációk rádióhullámait keresed. Zajnak azt nevezzük, ami a mérést befolyásoló különböző forrásokból származó véletlenszerű mért fluxus hibája, és a különféle zajforrások léteznek, és ezek eltérően viselkednek, ebből kifolyólag van olyan jelforrás aminek a zajszintje magasabb mint a mért jel, így jelenlegi technológiaival nehezen, vagy egyáltalán nem észlelhető. A kozmikus háttérsugárzás mindig is egy kiszűrendő zaj marad, ha te civilizációkkal akarsz kommunikálni, és ez a lényeg, ha te észlelni akarsz valamit, akkor zajjal számolni kell.

    A fogalmakat nem neked, vagy nekem kell értelmezni, mivel nem ez volt a vita tárgya, ezt már megtették, és attól nem lesz igazad, hogy fogalmakat önhatalmúlag értelmetlennek nevezel ha éppen nincs igazad. Ezzel csak azt ismered be, hogy egy értelmes vitába nem tudod igazolni az állításod, a meglévő fogalmi készlettel.

    A félelem nem egy kikapcsolható dolog, az agyban az amigdala neuroncsoport felelős érte, és ez akadályozza meg az embert abban, hogy olyan dolgokat csináljon aminek baleset, vagy elhalálozás legyen a vége. A félelem nem egy rossz dolog, ellenben a félelem hiány egy betegség, és igen súlyos következményei vannak az ilyen betegeknek. Nézz utána, mint a zaj-jel-észlelésnek, vagy a Sötét Erdő Hipotézisnek, bár ahogy látom egyik sem érdekel annyira...
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2022.04.28. 05:47:24