• Irasidus
    #30
    "Amerre nézel az univerzumban azt látod, hogy a csillagok a galaxisok ugyanolyan anyagból vannak mint a miénk. Ebből következik, hogy a fizikai törvények is azonosak. Ebből pedig az következik, hogy egy technológiai civilizáció Rádio jeleket fog használni minimum a fejlettsége egy szintén mert nincs más eszköze. Az pedig nem egyből lesz tökéletes."
    A fizika törvényei azonosak, viszont nem ismerjük mélységiben, hogy ilyen kijelentést tehess (mint aki ismeri), másrészt a fizika törvényeivel ellentétben a fejeltségnek nincs se iránya, se konkrét definíciója, és a világ fizikai kihívásaira adott válaszok már a földön is eltérőek, nem azonosak, arról nem beszélve, hogy sok eltérő környezet létezik, a fizika törvényei által is.
    "Abból is lehet következtetni, hogy a valaha megszuletendo csillagok első 12%-ba van a nap. Vagyis a mi civilizációnk jóval megelőz más civilizációkat amik majd még ezután fognak kialakulni. ... Ha pedig sok civilizáció lenne akkor pedig még ha kevés is szor a mi irányukba már el kellett volna találni minket legalább egynek."
    Nem ismerjük, hogy az élet mennyire egyetemes, így nyilván azt sem, hogy milyen tipusú égítestek, fizikai törvények szükségesek az élet kialakulásához. Tehát a Napból semmit sem tudsz levonni. Mint ahogy abból sem, hogy folyamatosan egyenlőséget jelet teszel a civilizáció és technológia közé, ami hibás következtetésre vezet, arról nem beszélve, hogy technológiai fejeltségből nem következik a csillagközi kíváncsiság, vagy kapcsolatfelvétel vágya.
    Az tökmindegy ha megvilágosodott buddhak full harmóniában a természettel élnek valahol és elvannak mint a befőtt. Társadalmilag fejlettebbek technológiailag még nem. Mi nem őket keressük első körben. Bocs telefonról írtam.
    Neked tökmindegy, és ezért teszel egyenlőségjelet a civilizáció és technológia és viselkedés közé.
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2022.04.27. 23:20:36