• Irasidus
    #29
    A szociális fejeltség egy emberi viselkedési alap, és egyáltalán nem egyetemes (még csak embereknél sem), például egy elve nem szociális lényre ez értelmezhetetlen. Sem a technológia, sem a szociológia nem egyetemes, és egyirányú út nem létezik, így az ember és idegen közötti kapcsolat megjósolhatatlan. A végtelen számú lehetőség miatt a veszély fenn áll.

    A tekintély, és szakértelem között a különbség igencsak nagy, és én az utóbbiról beszélek. Azaz nem én nevezek valamit zajnak, és nem én definiálom a zaj fogalmát, ami nem információérték hiánya, hanem zavaró tényező, ami sok esetben nehézzé, vagy egyenesen lehetetlenné teszi a megfigyelni kívánt jelensége, vagy objektumot. Ennek nem csak a felismeréshez van köze, hanem a műszerek alkalmasságához, illetve a szó szerint végtelen lehetőséghez képest. Felismerés meg nem egy egyetemes dolog, ahhoz, hogy kommunikációs tevékenységet felismerj kell egy előzetes ismeret róla, anélkül nem biztos, hogy felismered. Pontosan minden ellen felhozható egy állítás, viszont ha nem egy darab civilizációról beszélünk, hanem sokról, vagy kvázi végtelen számúról, akkor viszont már lehet felállítani "csillagközi-ökológiai" viszonyokat, és egy ilyen helyzetben az jön ki, hogy a világegyetem egy igencsak veszélyes hely.

    A félelem egy igen hatékony túlélési eszköz, ami miatt te létezhetsz, és most ezt leírhatod, érdemes néha hallgatni az emberi túlélést segítő ösztönökre, és nem lesöpörni annyival, hogy hibás feltételezés, meg tekintély.
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2022.04.27. 22:59:28