• dyra
    #26
    Amerre nézel az univerzumban azt látod, hogy a csillagok a galaxisok ugyanolyan anyagból vannak mint a miénk. Ebből következik, hogy a fizikai törvények is azonosak.

    Ebből pedig az következik, hogy egy technológiai civilizáció Rádio jeleket fog használni minimum a fejlettsége egy szintén mert nincs más eszköze. Az pedig nem egyből lesz tökéletes.

    Radioteleszkopok nélkül nem tudná felfedezni az univerzumot vagyis fejletlenebb lenne technikai szempontból a többit ne vizsgáljuk mert az nem érdekes most.

    Mivel a fizikai törvények azonosak abból pedig az következik, hogy egy sor hasonló problémájuk van mint nekünk pl nagyon nagyok a csillagok közötti távolságok.

    Abból is lehet következtetni, hogy a valaha megszuletendo csillagok első 12%-ba van a nap. Vagyis a mi civilizációnk jóval megelőz más civilizációkat amik majd még ezután fognak kialakulni.

    Ha pedig sok civilizáció lenne akkor pedig még ha kevés is szor a mi irányukba már el kellett volna találni minket legalább egynek.

    Mint ahogy a lottó ötöst is elviszi mindig valaki pedig annak mennyi is az esélye??

    Szóval de. Nagyon is lehet következtetni sokmindenre. Az hogy itt mi filozofalgatunk és defiinalgatunk sok szempontból lényegtelen mert azok a civilizációk akik nem kommunikálnak másféle lényegében érdektelenek számunkra mert a jelenlegi eszkozeinkkel eszrevehtetlenek.

    Nekünk a fókusz a technikan van, az pedig az egyetemes fizikai törvényeken alapul.

    És hol vagyunk mi meg egy forradalmi hajtomutol amivel akár 50 év alatt elérhető lenne a Proxima Centauri b?

    Az tökmindegy ha megvilágosodott buddhak full harmóniában a természettel élnek valahol és elvannak mint a befőtt. Társadalmilag fejlettebbek technológiailag még nem. Mi nem őket keressük első körben. Bocs telefonról írtam.