• Irasidus
    #21
    Nem kell feltétlenül idejönni egy idegen civilizációnak, hogy bármilyen módon ártsanak nekünk. Másrészt újfent a technológiából vezeted le, hogy annak nagyobb akaratereje, érvényesítő képessége akinek a technológiája fejlettebb; arról nem beszélve, hogy a technológia fejeltsége egy szubjektív értékítélet, amiből nem következik ami írsz. Azt állítod, hogy a technológia nem egyenlő a szociális képességekkel, miközben már másodszorra vonsz párhuzamot! Most vagy nem érted, vagy nem akarod érteni, hogy a technológiai fejeltségből nem következik egy idegen civilizáció szociális, kulturális sajátosságai. Megint annyi az érved, hogy te nem tudod elképzelni...

    Téves laikus összehasonlítás a civilizációs markereket, és kisugárzott tévéadásokat, a direktben küldött jelekkel, és az ebből levont következtetések. Az általunk kibocsátott jelek, már egy fényév távolságból is zaj lesz, és azon belül is csak az tudja kivenni a hátérzajból aki tudja mit kell keresni, mert ő küldte, ellenben a direkt jelekkel.

    Szóval miről beszélünk? Arról, hogy számtalan hipotézis van, ami veszélyek felvázolásával foglakozik, aminek valamiért nem nézel utána, ellenben ismételgeted magad. Itt tartunk.
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2022.04.27. 18:03:11