• kvp
    #11
    "Viszont nyakukon egy klímaváláság és lassan valakiknek ki kell mondania, hogy az egy nem megengedhető luxus, hogy 2 tonnás gépjárművekkel 1 - 1 ember utazzon mert kényelmes."

    Az is kimondhatnak, hogy a sajat lakas es a napi 3x etkezes is luxus es a vilag sok reszen valoban az. De attol meg ha van eleg tiszta energia, akkor mindenkinek elerheto lenne. Tehat nem csokkenteni kell az emberiseg eletszinvonalat, hanem novelni a szendioxid semleges energia termelesenek merteket. Exponencialisan novekvo energiatermeles mellett az emberisegnek mindenre _is_ lenne eleg energiaja. Persze a nagytokesek szamara a sajat profitjuk es a sajat eletszinvonaluk a fontos, nem az emberiseg jolete vagy akar megmaradasa.

    Az onvezeto busz es vonat jo megoldas, ha valaki nagy nepsurusegu varosban lakik. Videkre, ahol elelmiszert termelnek viszont szemelyi jarmuvek kellenek es lehet, hogy csak 1 ember ul benne, de a tobbseguk tobb tonna hasznos anyagot visz, gyeren lakott, tehat tomegkozlekedessel gazdasagosan le nem fedheto reszen. Es nem, a szabadfoldi elelmiszertermeles megszuntetese nem jo megoldas, akarmennyire is tamogatja az ENSZ.