4K ProRes zökkenőmentes lejátszása asztali gépről, vagy media playerről?
  • Dodo55
    #2
    Szia!

    Nincs gyakorlati tapasztalatom, de ami rögtön feltűnt:
    - "bitrátájuk 600 - 1000 Mbit/s", "Egyedül rendszer-SSD-re átmásolva"
    => Ez a bitráta kb. pont egy 7200-as HDD maximális lineáris olvasási teljesítményének a környékén van. Egy SATA3 SSD-nek pedig már úgy kb. 3-4 ezer mbps, ha NVMe, akkor meg mondjuk úgy 16 ezer. És akkor ugye HDD esetén a töredezettség is elég erőteljesen játszik. Az egyik gyengepontnak tehát mindenképp az tűnik, ha HDD-ről próbálkozol.

    - "24 és 25 FPS általában", "nem elég "smooth"
    => Ez rendszeres téma, hogy a 24-25 fps csak bizonyos feltételek megléte esetén smooth az emberi szem számára, konkrétan a legminimálisabb érték, ami smooth esélyes. Ha "igazi" felvételekről van szó akkor az egyik feltétel pipa, viszont pl. ha mondjuk előtte 20 percig 60fps-es Youtube videókat néztél, akkor a szemed is hozzászokik kicsit a jóhoz és fel fog tűnni a különbség.

    - "Daum PotPlayer"
    => Nem tudom ez mit tud, de gyors Google keresés után látok olyanokat, hogy pl. a VLC OpenGL output beállítással (Tools -> Preferences -> Video -> Set "Output" to "OpenGL video output for Windows") állítólag szépen boldogul a feladattal, illetve bő egy évizeddel ezelőtti tapasztalataim szerint a Media Player Classic / MPC-HC volt elég jól idomítható ezer féle formátum megfelelő teljesítménnyel való lejátszására gyengébb gépeken is, így esetleg az is megérhet egy próbát.