• Dodo55
    #8
    Nem. Ez olyan, mintha légzsák nélküli sportkormányt szeretnél a Volvod-ba és a gyári kormány olyan módon lenne rögzítve, hogy azt csak a márkaszervizek tudnák hatékonyan leszedni, te magad csak nagyon nehezen beszerezhető szerszámokkal és azokkal is pl. csak úgy, hogy a szerkezet sérülését kockáztatnád.

    Az addig oké, hogy a gari ugrik, de ami a te tulajdonoddá válik, aminek egyszer kifizetted a vételárát, azzal utána a gyártó nem mondhatja meg, hogy mit tehetsz vagy mit nem tehetsz, maximum az állam (pl. a vizsgabiztos műszaki vizsgán beleköthet a példában szereplő légzsák nélküli sportkormányba, feltéve ha közúti forgalomban kívánod az autót használni).

    És az is oké, hogy a szoftver szellemi tulajdonjogát nem kapod meg, de a hardverét igen is. Tehát vagy a bootloadert nyitják meg, hogy olyan OS-t rakj rá, amit csak jól esik, vagy a hozzá adott OS-t olyan mértékben, hogy bármit tudjál benne berhelni szabadon, de ez így jelen formájában nem állapot, főleg, hogy úgy tudom a telefonon tárolt fájlokhoz sem lehet közvetlenül hozzáférni.