• defiant9
    #17
    "Én arról beszélek, hogy van A rendszer X végtelen idők óta, de mostanában elindultak dolgok a B rendszer felé, ami természetes okokból kifolyólag elfogadhatatlan"
    Ennek se füle se farka. Ne rébuszokban beszélj. A topic a gépek tökéletessége volt:
    "De néha egy kis elektromágneses zaj is elég kívülről. A különféle error correction eljárások persze ezért vannak, de garantáltan tökéleteset nem tud alkotni az ember."
    Állításom pedig az hogy a gép szignifikánsan kevesebb hibával tud működni, tehát valóban, lehetnek a működésében hibák, de az emberi agy (korrigáltlan) működési hibáihoz képest jóval kisebb arányban. Ahogy már mondtam minden megszülető ember tipikusan ugyanazon hibákat el fogja követni, a gépek esetén a fejlődés viszont nem ilyen fűrészfog mintájú/konstans hanem folyamatosan növekvő. Csak idő kérdése hogy meghaladja a jelen szintünket.

    "Vagy csak kimondattam veled, hogy egy olyan technológiának a világra szabadítását helyesled,"
    Idézd be kérlek hol és mit írtam a világra szabadításról. Az hogy kitalálsz valamit és a számba adod az érvelési hiba. Értem én hogy a saját butaságaid ellen könnyebb hadakozni, de akkor rögzítsük hogy ebben a pontban egyik Dodo55 vitatkozik a másik Dodo55-el.

    "De amíg a saját intelligenciánk működése kapcsán is tele vagyunk kérdőjelekkel, addig ne higyjük már, hogy fekete-fehér/igen-nem alapon működő számítógépekkel olyan dolgokat alkothatunk, amik az embernél jobb döntéseket hoznatnak"
    Tehát kijelented hogy nem tudjuk tehát ne higgyük. Ha hitkérdésként tekintesz rá és nem objektíven akkor nincs miről beszélni. Amit mondok az hogy semmiféle objektív korlát nincs azirányba hogy a mesterséges intelligencia fejlettsége meghaladhassa a mienkét.
    Amennyiben szerinted van ilyen korlát akkor konkrétan írd le mi lenne az. Az hogy a saját fejlettségi szintünk egy felső korlát egy átlalunk alkotott gép képességei vonatkozásában már cáfolva lett.

    "Erre csak egy ÉRZŐ lény képes"
    Definiáld mi az hogy érzelem! Mi lenen az ami a neurális hálózat szintjén csak mondjuk szén alapú struktúrán tud létrejönni, szilícium alapon már nem? Ha lemész a dolgok mélyére azt látod hogy mi is apró gépekből vagyunk összerakva. Olyan hogy addicionális lélek pedig nincs bennünk a gondolataid elektrokémiai folyamatok, ha kiveszed a kémiát a képletből akkor egy gépben tisztán elektromos impulzusok útján is létrehozható hasonló.

    "az ember lesz ellenséges, ha a gép veszélyesen túlbuzgó, vagy csak szimplán ráijeszt."
    Tehát egy ’Ha’. És mi van ha a ’ha’ nem teljesül. Abban a szcenárióban minden OK, ergo meg is cáfoltad a saját koncepciód? Ismered a valószínűségét a két ’ha’ ágnak?

    "De te meg azzal jöttél kezdésnek, hogy az érzelmek csak felesleges problémaforrások. "
    Hol is írtam ezt? Próbálj meg ne kitalálni dolgokat és a számba adni.
    Azt írtam hogy jelenleg a humán 'érzelmi' alap ami a technológiai fejlődésünket biztosítja, de lehet ennek alternatívája.

    "ezért egyszerűen lehetetlen, hogy a gép minden lehetséges kimenetellel előre számolni tudjon olyan kérdésekben, ahol érdemi adatokat nincs mód egy fix léptékekkel rendelkező vonatkoztatási rendszerbe szorítani a részletek csonkítása nélkül."
    Ahogy az ember sem képes erre. Egy neurális hálózat(az AI-t tipikusan ilyen alapon valósítjuk meg) elvi szinten ugyanúgy tud működni biológiai és nem biológia alapú implementációval is.

    "mert amikor már nem a bizonytalan jövőről beszélünk, hanem a jelen pillanatáról"
    Tehát visszamenekülsz abba hogy jelenleg az emberi a jobb. Csakhogy ennek ellenkezőjét sem állította itt senki. Itt a lehetséges jövőbéli kimenetelről beszélünk.


    "nem is reakció tartalmi elemei hibásak"
    Nem, hanem a reakciónknak gyakran nincs is tartalmi eleme. Olyan gyorsan kellene reagálni ami meghaladja a képességeinket. A gyorsaság nyilvánvalóan a gépek elvitathatatlan előnye, ez is zsigeri szinten benne van már a tapasztalatinkban. Eszünkben sem jut gyorsan elvégzendő műveleteket emberekre bízni.


    "bevált technikát (az embert) hirtelen csak úgy degradáljunk a jogaiban pusztán azért, mert vannak köztük nem jól működő egyedek mérhető számban"
    "A" állapot: emberek is vezetnek. Balesetben elhunytak száma / 1 millió lakos >10
    "B" állapot: jövőben csak a gépek vezetnek. Balesetben elhunytak száma / 1 millió lakos <0.1
    Melyik állapotot választod?
    Nincs precíz módszer amivel előre megmondható hogy mely ember vagy gép fog hibázni csak azt látjuk hogy az emberi ágon ebből stabilan több van/lesz.