• Dodo55
    #11
    "Az ember természetébe viszont kódolva van az a megbízhatatlanság, az hogy újra és újra elkövetjük ugyanazon hibákat, amiket elődjeink is ugyanúgy elkövettek, és az utódaink is ugyanúgy el fognak követni."
    Kissé elviccelve az ember a hibákból tanul, az ismétles pedig a tudás anyja :D

    "Az én agyam jósági mutatója azonban meg sem közelíti ezt."
    Primitív lineáris műveletsorokban valóban nem, de milliónyi párhuzamos szálon érkező analóg információ összefüggő feldolgozásában verhetetlen. Konkrétan egy kvantumszámítógéphez hasonlít talán a legjobban, több milliárd "qubittel", amit a tudatunkkal tudunk többé-kevésbé programozni a magunk módján. Ilyen téren viszont ugye elég fájdalmasan lassan fejlődik a mesterséges technika.

    "sokkal gyorsabban tudna iterálni, nem kell kivárnia egy biológiai lény szelekcióját ami egy relatíve erőforrásigényes mechanizmus"
    Igen, ezt én is így látom, lásd: "1-1 téren meg tudnak majd minket előzni, ahol a nyers számítási teljesítmény használható a tanulási ciklusok sokkal gyorsabb lefuttatásához"

    "Miért ne tudna a gép tanulni/alkalmazkodni a környezetéhez?"
    Mert nem rendelkezik olyan összetett anyagcsere folyamatokkal, mint egy élőlény, ami az alkalmazkodási lehetőségeket százszor szélesebb körre terjeszti ki.

    "Köze nincs egy OS-nek ahhoz amit írtam, az érzelmek világ mozgásban tartásának szükségességéről."
    Arra akartam célozni, hogy az érzelmek a "háttérben futó service-ek" megnyilvánulásai/áthallásai a "felhasználói felület" irányába. Nagyon is fontos folyamatok vannak mögötte a túlélés szempontjából. Az tény, hogy manapság sok a "téves riasztás" a környezetünk követhetetlenül gyors változásai miatt. De épp ezért (is) kellene a felesleges, eszetlen, méregdrága, viszont a háttérben valójában egy-egy érdekkör gazdasági szempontjait jól szolgáló, a társadalmak felé álszentül és erőszakosan, kollektív bűnösséget sugallóan mindenkire ráerőltetett változásokat kíméletlenül visszaverni a józan ész hangján és a valóban a társadalom számára hasznos fejlődés útjára visszatérni (ami attól még lehet kölcsönösen hasznos gazdasági érdekeltségeknek is, az "ár-érték" arány a vízválasztó ebben a kérdésben).
    Utoljára szerkesztette: Dodo55, 2022.04.28. 19:02:06