• defiant9
    #10
    "kóboráramot okozhat a chipen belül vagy egy inputon hibás adat jut be és a logika máris kiszámíthatatlanná válhat"
    Valóban, a kozmikus sugárzás is átbillentheti a biteket.
    Ezzel szemben az ember mennyire hoz konzisztens döntéseket? Szvsz. több nagyságrenddel rosszabb. Azért vagyunk hajlamosak elfogadni a gép döntését mert napi tapasztalat szintjén látjuk hogy az emberek folyamatosan hibáznak a gép pedig konzisztensen teszi a dolgát, akkor is ha nem hiba nélkül, de a hibában is a mögötte lévő fejlesztőt látjuk (aki remélhetőleg idővel kijavítja a hibát). Az ember természetébe viszont kódolva van az a megbízhatatlanság, az hogy újra és újra elkövetjük ugyanazon hibákat, amiket elődjeink is ugyanúgy elkövettek, és az utódaink is ugyanúgy el fognak követni.

    "a gépek tökéletességének is mi adjuk a korlátait."
    Valahol még(jelen fázisban) igen, csakhogy ez nem <= már ma sem a mi 'tökéletességünk' korlátjával. Pl. tudok alkotni olyan gépet/programot ami tökéletesen ad össze 2 darab 64 bites számot csilliárdszor. Az én agyam jósági mutatója azonban meg sem közelíti ezt.

    "viszont a valós környezet, a világ az kötött időpályán változik, így összességében sosem fogják tudni az ember fejlődését beérni, abszolút értelemben véve sosem lesznek nálunk életképesebb entitások"
    Nem látom az okot ami miatt ne lehetne az AI fejlettebb mint az emberi intelligencia. Miért ne tudna a gép tanulni/alkalmazkodni a környezetéhez? Az agyunkat egy faék egyszerű evolúciós mechanizmus hozta létre, egy ilyen a fejlődést biztosító mechanizmus pedig mesterségesen is létrehozható, a különbség az hogy sokkal gyorsabban tudna iterálni, nem kell kivárnia egy biológiai lény szelekcióját ami egy relatíve erőforrásigényes mechanizmus.

    "Ezt a rendszert DOS-nak hívják, amit megálmodtál."
    ??? Köze nincs egy OS-nek ahhoz amit írtam, az érzelmek világ mozgásban tartásának szükségességéről.