• Dodo55
    "Én lennék a legboldogabb ha nem igy lenne, de amit írtam nem kishitűség, hanem tapasztalat."

Nem szerettem volna ezt feltétlenül rádsütni, csak azért hoztam fel, mert szerintem egy-egy társadalomnak a beállítottsága sokat számít e tekintetben a kereskedők árainak alakulásában (is) és ez most nagyon aktuális kérdés amikor épp kialakult váratlanul egy brutális túlkínálat a készletekben. Mert nem mindegy, hogy azt látják, hogy mindenki fejlesütve búslakodik a magas árakon (majd szó nélkül kifizetik azokat), vagy pedig hangosan, de kedvesen kiröhögjük a kereskedőt ilyenkor, hogy ne viccelj, ennyit sem én, sem más nem fog ezért fizetni, de itt a fele és még mindig jobban jársz, mintha mástól venném meg vagy elhalasztanám a vásárlást és csak akkor jönnék vissza, amikor már könyörögsz, hogy a feléért vigyem el mert fél éve áll a raktáradban benne a pénzeddel együtt. Ha a többség így viselkedne, akkor sokkal igazságosabb viszonyokat teremthetnénk magunk körül. Szó szerint nevetve.

Hozzátesztem b2b viszonylatban rengeteg ilyet nézhettem végig, csak ott ugye egy-egy cég önmagában tud akkora forgalmi értéket képviselni egy-egy üzletben, hogy ez egy csapásra működjön, a fogyasztói piacon viszont a fogyasztók elegye kell, hogy a megfelelő hatást egységesen ki tudja fejteni.

És megismétlen ennek most van jelentősége, nyilván amikor tényleges kínálati problémák voltak az elmúlt években, akkor sok mozgástér nem nagyon maradt sehol.
    Utoljára szerkesztette: Dodo55, 2022.03.31. 19:00:53