• defiant9
    #21
    "Az USA jól előkészített csapdába csalta a ruszkikat, ez az igazság. Ukrajna nem magától volt olyan bátor a provokációival"
    Ugye eleve hülyébbnek kell lenni hogy belelépj az okosabb csapdájába, de én itt nem látok rejtett csapdát, ez inkább egy sakkjátszma, ki lehet listázni hogy milyen lépésre milyen reakciók jöhetnek. És persze lehet blöffölni, kockáztatni, de az nem egy csapda szituáció ha arra számítasz hogy a nyugat nem lép(akkorát), aztán mégis, ilyenkor szimplán elszámoltad magad.

    "Ettől még persze nyerhettek volna a ruszkik, ha elég keményen bánnak a civilekkel is, és szarrá lőnek mindent"
    A civilekkel szembeni orosz kegyetlenkedések sora nagyon hosszú, pl. rengeteg nőt erőszakoltak meg, és a végén opcionálisan meg is ölték. Ez egy barbár hadsereg színvonala, az amerikaiakra talán a vietnami háború során még rá lehetett volna sütni ezt a bélyeget, de azóta már bőven meghaladták ezt(ritka egyedi esetek mindenhol lehetnek, de hadbíróság jár érte). Azt meg hogy az oroszok a precíziós fegyverek használata helyett egyre inkább csak "pusztítanak amit tudnak" az épp az általad győzelemhez vezetőnek vélt szarrá lőnek mindent taktikára utal. A taktikai nukleáris fegyverek bevetésének valószínűsége kapcsán is épp ezen taktika miatt van aggodalom, de úgy tűnik hogy az erre várható nyugati reakció miatt ezt nem merte Putyin (még) meglépni.

    "Ukrajnának igazából nagyon úgy néz ki, hogy a nemzetközi sajtó fogja megnyerni ezt a háborút. "
    Lol. Mert aztán a T72-est érdekli mi van az újságban, a Javelin ami megállítja. Az anyagháború fejlett fegyverekkel szemben amit nem fog bírni az orosz gazdaság, és a nyugat nagyon eltökéltnek tűnik abban hogy pótolja az ukrán veszteségeket, sőt növelje is annak harcképességét.

    "Igazából, Putyinnak támogatnia kellett volna Ukrajna EU csatlakozását"
    Csakhogy ezzel végleg kiesett volna az érdekszférájából, Putyin még mindig a szovjet birodalmi struktúra mintáját szeretné visszahozni, ahol Moszkva(és Ő) a mindenek ura, ez egy klasszikus hatalom mánia, szinte minden háborúnak ez az alapja, ennek is. Itt is területet akar szerezni, hogyha már az egész ország kicsúszik a karmai közül, legalább egy részét megkaparintsa.