• Sequoyah
    #14
    Semmit. Ezt a haborut elveszitettek. Pont. Nincs elottuk egyetlen ut sem, aminek a vegen Oroszorszag erosebb lenne mint a haboru elott.

    Racionalisan gondolkozva ennek soha nem is volt ertelme, mert ha siman csak bevonulnak es annektaljak mint Krimet, es a Nyugat ezt csak elfogadja, akkor sem nyernek semmi objektivan pozitiv dolgot. Az elejetol fogva sokkal tobb veszitenivalojuk volt, mint amit nyerhetnek, es hat nem a jobbik forgatokonyv valosult meg nekik...

    Ez az egesz csak ugy ertelmezheto, ha eleve irracionalitast feltetelezunk:
    - Putyin a hideghaboru termeke. Kemkent lett nevelve, ami az egesz gondolkozasat es szemelyiseget meghatarozza. O egyszeruen nem tud elszakadni a hideghaborutol, szamara a vilag csak a kelet es nyugat harcakent ertelmezheto. Mig a nyugat ezen tovabblepett, es a sajat bajaival foglalkozik, Putyin szamara minden ami tortenik az meg mindig csak az Oroszorszag elleni terv resze lehet, es az elso napjatol kezdve csak azt lesi, hogy hogyan okozhat kart a Nyugatnak. Ha fizikailag nem volt fegyvere ra, akkor online trollkodas, es politika felkavarasa volt a teriteken.
    - Regi orosz szokas szerint a politikai elorejutas kulcsa az nem a hozzaertes, hanem a loyalitas. Ha valakinek onallo ertelmes gondolata van, az Putyinra nezve veszelyes, es rovid uton el lett tavolitva. Ennek az eredmenyet sokszor lattuk mar, bologato-janosokkal lett korbeveve szoval Putyinnak nincsen realis kepe sem az orszag allapotarol, sem a vilagrol.
    - Putyin oregszik. Es ahogy oregedo elmeknel gyakori, a korabbi paranoiak es mentalis problemak (es senki sem mentalisan tokeletes) felerosodnek, neha extrem mertekben.

    Ezen felul nekem gyanus, hogy a belpolitikajahoz is koze lehet. A fentiekkel ellentetben ez csak az en feltetelezesem, de ha a sajat poziciojat veszelyben erzi, gondolhatta ugy hogy egy haboru majd megerositi az uralmat...