• kvp
    #5
    Azok akiknek van netbankjuk vagy online vasarolnanak legfeljebb meggondoljak, hogy hasznaljak-e windows 11-es gepen, foleg ugy, ha tobb ismert szoftveres es hardveres backdoor van benne. Egyelore meg vannak hasznalhato mainstream alternativak. Viszont a legtobb embert tenyleg nem erdekli ha a geperol ellopjak az adatait, ha penzugyi akkor sem, legalabbis amig a bankjuk ezt kepes utolag kezelni.

    Viszont a legtobb x86-os gepet ma mar inkabb a cegek veszik. Ok be tudjak arazni azt, hogy a gepek tpm chipje gyarilag kompromittalt, igy nem hasznaljak oket tenyleg kritikus muveletekhez. Aki meg megis, az nem lepodik meg annyira ha ellopjak az osszes adatat. (legyen az 3rd party hacker csoport vagy valamelyik allami szervezet)

    Lassan egyebkent is kotelezo lesz valamilyen backdoor-os biztonsagi rendszer hasznalata a net eleresehez. Ideertve az EU tervezett szemelyi igazolvany alapu net hozzaferesi rendszeret, ami minden netre kikerulo informaciot hozza tud majd rendelni egy digitalisan azonositott szemelyhez. Ez a tervek szerint megoldja majd az inkorrekt velemenyek hangoztatasanak problemajat. (hogy mi a korrekt, azt a tervezet szerint az EU kormanya es parlamentje donti el, a tanacsado NGO-k segitsegevel, ami biztositja a stackeholder demokracia modell megbizhato mukodeset)