• Munkas
    #25
    Az ok mindegy is. Ha van rajta sapka azért, ha nincs akkor azért. Putyin nem bírja a független Ukrajnát és el akarja foglalni. A többi csak kamu a hátország lelkesítésére. Magyarországra is nácimentesítére jöttek ’56-ban.
    Tárgyalni itt senki nem akar. Az orosz katonai kudarcot csak egy feltétel nélküli Ukrán kapituláció enyhítené. De az Ukránoknak is vállalhatatlan egy részmegoldás, mert hiábavalóvá tenné az eddigi áldozataikat.
    Az amortizáció szerintem nem a stratégia része, szimpla orosz barbarizmus. Ahogy ’45-ben és ’56-ban nálunk is harcoltak civilek ellen: rablás, erőszak és gyilkosság kísérte a „hős felszabadítókat”. És nem volt felelőségre vonás. Most talán már kicsit civilizáltabban állnak hozzá, de még mindig nem érik el az emberhez méltó szintet. Jelenleg épp a saját népüket öldösik lelkesen, mert azok a városok, amiket pusztítanak mind orosz többségűek, így 5 halott civilből legalább 3 orosz.
    Moszkvában meg ebből nem látnak semmit. Legalább, ha nem indul el a kedvenc játékuk, akkor rájönnek, hogy az egész világ őket utálja, és talán nem alaptalanul. Máshogy ez nem megy. Csak ha nagyobb inger éri a világtól elzárt elvtársakat, mint amit a diktátoruk rájuk önt.