• Munkas
    #21
    Szerintem ez nem túl életszerű. Talán a laikus orosz nép beveszi, de minek telepítene rakétákat a NATO ukránjába? Európábank is leszerelik őket, mivel védhetetlen szárazföldi silók kora már 40 éve lejárt. Elrettentő erőként az ICBM-ek váltották őket. A kisebb ballisztikus atomtöltek jó része meg már rég óta ott van az oroszok mellett a Barents tengeren járőröző tengeralattjárókon. Mivel az Oroszokk már jó ideje nem tudják fenntartani a saját tengeralattjáró flottájukat, ennek eddig is eléggé ki voltak szolgáltatva. Egy Ukrán siló nem rontana a helyzetükön, különösen, hogy a helyét kb. addigra kiderítik mire felépül, és a közelsége miatt világháború esetén előbb kilőhetik, mint az harckésszé válna.
    A másik oldalról meg az USA valószínűleg nem tekinti komoly fenyegetésnek az Orosz hadigazdaságot, ami kb. Brazíliával egyenértékű. Persze egyiket sem szereti, de kb. ugyanúgy kezeli mindkettőt.
    Az oroszok a katonai potenciáljukkal is csak fejlődő országok elmaradt hadseregivel szemben keménykedtek. Most látszik, hogy az Ukránokkal sem bírnak. Amikor olcsó török drónok is simán lebombázzák őket, minek ellenük ballisztikus rakéta?