• peterx
    #35
    A politikában a "lehet" meg a "soha"-ra hagyatkozni életveszélyes tud lenni.. itt folyamatok vannak amit csírájában kell elfolytani. A logikád mentén ha nem megalapozott Putyin paranoiája akkor, hogy kommentálod a kubai rakétaválságot és az arra adott USA reakciókat, mert ennyi erővel akkor Kubába is teljes nyugalommal lehetnek orosz rakéták USA-nak semmi baja nem lehet vele?

    Am sztem Putyint nem érdeklik a szomszédos országok ilyen szinten, hogy kifejezett kontroll alatt akarja tartani (Belarust kivéve mert az fizikailag extrém közel van Moszkvához), van neki elég baja az orosz gazdasággal is. Inkább azt nem bírja elviselni, hogy egy vele ellenséges oroszfóbiás hatalom akarja betenni oda a lábát valamilyen téren, amiről köztudott hogy szeret forradalmakat kirobbantani.. nagyon jól elvan/elvolt a semleges finnekel is.

    S nem, abszolút nem vagyok orosz párti, nem örülök ennek a háborúnak, de a nyugati kettős mércétől is hányingerem van. Annyira egyszerű lenne a megoldás is, üljenek tárgyalni oroszok, amcsik, kína osszák fel egymás közt, h kinek meddig tart az érdekszférája és hogy nem kezdik el piszkálni a másikét s egyből békés hely lenne a világ.
    Utoljára szerkesztette: peterx, 2022.03.01. 16:40:38