• nkmedve
    #34
    A NATO nyomulását Grúziánál nem igazán látom, 14 éve volt az orosz háburújuk, de azóta sem NATO tagok. Persze vannak tárgyalások, hosszú távú tervek, de ezekből lehet soha nem lesz semmi kézzelfogható. Ahogy Ukrajna esetében sem gondolta senki komolyan, hogy NATO tag lehetne, de talán Putyin a mostani akciójával ezt elérheti. Nyilván a NATO az oroszok elleni védelemre is épített ki bázisokat (így nem teljesen indokolatlan a létezése), ahogy az oroszok is építettek stratégiai bázisokat nagyon közel más országokhoz (sőt Krím esetén, más országok területén is). Ugyanakkor ez még mindig egy alapvetően defenzív szövetség, úgyhogy Putyin paranojája nem túl megalapozott.
    Szerintem sokkal inkább arról van szó, hogy azért nem akarja a NATO bővítését ex. szovjet államokkal, mert így elveszíti a kontroll-t ezen államok fölött, és nem lesz már katonai opciója sem, hogy visszaszerezze.

    #32 Itt már nem is tudom mit kommentáljak. Van itt Soros, Biden, MÉH-be leadott ukrán atombombák, teljes káosz. Leginkább csak azt mondanám, hogy a whataboutism amit a nyugat ellen és a kelet mellett alkalmazol eléggé orosz (sőt inkább szovjet) propaganda eszköz, és pontosan azért szokás bevetni, hogy ellehetetlenítse az értelmes vitát.
    Utoljára szerkesztette: nkmedve, 2022.03.01. 15:55:30