• nkmedve
    "ez az idióta Zelenszkij meg hátat fordított a nagy medvének és USA atomot akart az országába, ezt a folyamatot nem hagyhatta Putyin."

Te jóságos... Honnan szeditek ezt a sok baromságot? Biztos az USA pont a korrupt Ukrajnára akar atomfegyvereket bízni, nincs neki más, megbízhatóbb szövetségese pont olyan közel Moszkvához. Szerintem tájékozódj valahonnan máshonnan, mert nagyon nagy az offset a valósághoz képest.
    Az idióta Zelenskij-ről csak annyit, hogy az utóbbi napokban olyan elszántságról tett tanubizonyságot amivel mindenkit meglepett, többek között engem is. Össze sem érdemes hasonlítani a korábbi ténylegesen báb Yanukovics-al aki egy kis demonstráció után hazarohant Putyin papához. Ha ilyen bábokat küld az USA mindenhova mint Zelenskij, akkor küldjön máshova is minél hamarabb, nem ártana még 1-2 ilyen "idióta" vezető ide a környező országokba. Közben Putyin olyan szinten lerombolta a saját hitelét, hogy a jövőben nem hinném, hogy sokan akarnának vele újra tárgyalóasztalhoz ülni, a háború kimenetelétől függetlenül. Ahogy már említettem, nagyon valószínű, hogy a saját oligarha haverjai közül fogja valaki hátbaszúrni és átvenni a hatalmat, így próbálva megmenteni az országot az ámokfutótól. Amikor már atomfegyverekről is beszélni kezd akkor valószínűleg csak idő kérdése amíg el lesz onnan takarítva.

Az Orbán Viktoros komment pedig... OV kb. 2012 óta nem független, azóta láthatóan építi a saját kis oligarhikus, áldemokrata rezsimjét, erősen támaszkodva a putyini mintákra, és erősebbnél erősebb szálakat húz kelet felé. Amiért egyeseknek függetlennek tűnhet az az, hogy az ember erősen opportunista, képes nagyon gyorsan változtatni a pozícióját pillanatnyi haszonszerzési szempontok szerint (a mostani konfliktusban is már legalább háromszor váltott oldalt). Mondom mindezt úgy, hogy régebb nagy fan-ja voltam, szívből utáltam az MSZP-t és mindent/mindenkit aki hozzá kapcsolódott. De szerencsére teljesen elvakult sem voltam, OV 2010-es győzelme (aminek nagyon örültem) után elég gyorsan bebizonyosodott, hogy ez az ember nem az akit annak idején olyan sokra tartottam. Egy populista, aki bármit megtesz azért, hogy élete végéig hatalmon maradjon, nyilván beleértve a demokrácia földig bombázását is.

A gond csak az, hogy úgy Putyin, mint ti, akik még elhiszitek amit mond, nagyon le vagytok maradva, néhány évtizeddel. Oroszország manapság maximum regionális hatalom, az Ukrán bukdácsolásukat elnézve lassan már az sem. Ahogy a szovjetek, úgy a mostani oligarhikus vezetés sem képes egy épkézláb gazdaságpolitikát felépíteni (nehéz is az ha semmiféle meritokrácia nem létezik), az egész orosz gazdaság a gáz és kőolaj eladásából tud életben maradni, ez viszont fenntarthatatlan hosszabb távon, ahogy erre már az arabok is rájöttek. Az USA egy ujját sem kell mozdítsa, az orosz gazdaság (ahogy előtte a szovjet is) hosszabb távon jó eséllyel összeomlik. Ezen lehetett volna segíteni ha Putyin befektetésekbe öntötte volna azt a pénzt amit a néptől kisanyargatott az elmúlt évtizedben (közel 1000 milliárd USD kp.) de ő inkább értelmetlen háborúzásra költi.
    Nem, az USA-nak már egy jó ideje sokkal inkább Kína a fő ellenfele (ami teljesen más ligában játszik, mint Putyin), a hátára sem kíván egy orosz konfliktust. Putyinnal az égvilágon senkinek nem lenne baja (a NATO-t is beleértve), sőt sokan ápolnának vele békés üzleti kapcsolatot ha nem lennének annyira nyilvánvalóan imperialista és agresszív nézetei (beleértve a mindenhol jelenlévő propaganda-gépezetét), amivel próbál nagyobb hatalomnak látszani mint amilyen valójában.
    Az pedig, hogy mit mond, vagy mit nem mond a Szovjetúnióról teljesen irreleváns. Amit csinál már majdnem 15 éve jól mutatja a nézeteit: 2008 Grúzia, majd 2014 óta Ukrajna.