• Vanek úr
    Senki nem mondta, hogy a 'nyugat' igazabb, csak azt, hogy a keleti diktatórikus berendezkedés nem jó (vagy pontosabban: rosszabb). Az USA-nak is voltak bőven elítélendő dolgai, és EU nyugati részében sem minden fenékig tejföl; de még mindig sokszor jobb, mint az esetleg keletről jövő invázió, háború és mészárlás. Mert most ez megy. Tudom, a mocsok-szemét USA is mindenhová beavatkozott; de azok távol voltak tőlünk, és nem érintettek magyar embereket (meg nem is szállták meg az érintett területeket). Most itt van a szomszédban, és az ottani magyarok nem fontosak. Csak addig voltak azok, amíg az említésükkel valaki másra lehet kenni valami rossz dolgot. meg addig 'kellettek', amíg oda szavaztak, ahová meg lett mondva. Félreértés ne essék: én is ellene vagyok a nemzetiségi törvényüknek, és talán az egyik jó tette volt Viktornak, hogy fellépett ellene; de ugyanakkor azt nem vette számításba, hogy ha az ukránokat szankcionáljuk, akkor az ott élő magyarokat is szankcionáljuk. Pedig, ha belépnek a NATO-ba, akkor most Putyin nézhetett volna más célpontot (ha egyáltalán talált volna - bár nála bármi is előfordulhat :D );és talán a nemzetiségi kérdésekkel kapcsolatosan is jobban tudunk érdekeket érvényesíteni, ha ugyanazon az oldalon vagyunk, és nem különbözőn.