• kvp
    #1
    Nagyon sok dolgot lathatoan rosszul vagy benan csinalnak, de legalabb a celok egyerteluek. A VR grafikaik a legregebbi azsiai MMO szintet sem utik meg (lasd pl. FFXIV), erre nagyon ra kellene fekudniuk.

    A felhasznaloi iranyitassal generalt tartalom is a vicces kategoriaban van, ennel meg az MMO-s player housing rendszerek is jobbak voltak mar 20 eve is es azota csak fejlodtek. Egyelore a minecraft szintjet sem utik meg, pedig annal butabb, alapabb rendszer nincs. A proceduralisan generalt tartalomra is igaz, abban is remek pelda a minecraft, de mar proceduralis terepet hasznalt anno a dune 2-es, sot elotte mar a rouge is (42 eve!!!).

    A nyelvi forditasnal a modell amit hasznalnak ugyan kozvetlen forditast tesz lehetove, de ez nem jo MI szempontbol. Egy altalanos ertelmezo szimbolumrendszerre kellene eloszor forditani, azaz az ertelmezesi fara. A fat utanna barmilyen tamogatott nyelvre ki lehet szerializalni. Ezt a nyelvfuggetlen, numerikus szimbolum alapu elemzesi fat tudna utanna egy intelligens MI kozvetlenul feldolgozni. (kb. igy mukodik az emberi gondolkozas is) Hatalmas elonye, hogy az osszes nyelvspecifikus alul- vagy tuldefinialt problemat fel lehet vele oldani. Raadasul minden uj nyelvet csak ehhez a kozos szimolikus nyelvhez kellene illeszteni.

    Az ugyancsak emlitett gyors MRI otlete pedig nem realis. Nem lehet a nagyfelbontasu kepek helyett kisfelbontasu kepekbol interpolalni MI segitsegevel. Pont azokat az apro reszleteket vesziti el a durvabb mintavetelezes miatt, ami miatt MRI-t hasznalunk. Uzleti szempontol persze elonyos mert noveli a gepek kapacitasat, de ha a vizsgalt ember nem teljesen egeszseges es fel nem ismert betegsege van, akkor eleg veszelyes csak feluletesen (pontatlanul) vizsgalni.