• Dodo55
    Ez igaz, én elsősorban a (gamer) videokártya árakon vagyok kiakadva.

Mármint hogy érthető a jelenség, csak nem szerencsés hosszabb távon azokkal ujjat (hasznot) húzni, akik az ipart viszik előre folytonos jelleggel a magasabb igényeikkel. Szóval engednie kellett volna már eddig is a szereplőknek, lemondani némi profitról, 1db/fő dedikált vásárlási csatornákat biztosítani a rendeltetésszerű felhasználásra (ahogyan 1-2 gyártó próbálkozik is ugye, de nem lennék meglepve, ha a gyártási kapacitás túlnyomó része ugyanúgy a normál kereskedelmi csatornák fele menne a várólistákból ítélve) annak érdekében, hogy ne legyen ilyen negatív visszahangja az egésznek.

Mert ugye a bányászatnak hamarosan vége lesz és szerintem úgy 2 évre elegendő készlet fog a használtpiacra rászabadulni. Aztán majd terjed szájról-szájra, hogy vegyél nyugodtan, "nekem sincs vele gondom hidd el", mert olyan ez, mint a félmillió kilométert futott autók, amik szinte újszerűek, mert azt mind autópályán tették meg, nem pedig rövid távokon rengeteg hidegindítással. Az meg majd aztán mit sem ér, ha erre reagálva a webáruházakban is megkaphatod fillérekért az újakat, ha egyszer az emberek 2 évig örökké a horrorárakat és a nem létező készletet látták, akkor sokaknak ez jó ideig nem fog feltűnni beidegződésből, vagy ha mégis, egyesek akár dacból, megleckéztetésből is inkább a használtat választhatják majd emiatt.

Szóval még most kéne lépni. Most még nem késő nekem sem számlával, 5 év garival 75-ért egy 3070, még mindig ideérhet a futár a hétvégéig és ezáltal rögtön javulhat a közhangulat egy hajszálnyit