hát jelenleg nem azt veszem észre, ha 40el megyek és ki akarok kanyarodni a körforgalombol, akkor kb 1.5-2m távolásgra van a tábla a kocsi elött amikor jelez, hoyg ütköués várható, de akkora távolásgob nem állna meg a kocsi ha mégsem kanyarodnék el vagy ha egy gyalogos lépne elém ott.
Igy ha el akaráná kerülni, hogy tényleges sérülés nélkül megusszak egy balesetet az automatikus vészfékkel akkor , minden egyes alkalommal be kellene fékeznia a kocsinak ilyenkor.
És nem hiszem, hogy ljelenleg olyan okos lenne a rendszer, hogy azt is érzékelje, hogy nincs igazi veszély.
Amiket leirsz az meg mac a jövöbe lehet , de jelenleg nem látom a törekvést afelé, hogy ezek a rendszerek ahogy irtam összejátszanak egymással, még a legujabb autokban sem hallottam olvastam, olyanrol, hogy akárt a guminyomás szenzor adna jelet a sávtartonak vagy a fékrendszernek ,vagy bármi egyébnek, hogy egy defektnél beavatkozzon.
Az adaptiv tempomatnál sem az az opcio, hogy automatikusan megválasztja azt a távolságot ahol annál a sebességnél meg tud állni, mert te tudos beállitani, hogy nagy ,közepes vagy kis távközt tartson
A következo részt nem teljesen értem, mert olyat még nem láttam, hogy lenne egy kocsiba is hátso távolságfigyelö. igy nem is érdekli a jelenlegi de még a jovcobeni megjelenö kocsit, hogy ki milyen közel van hosszá és nem fog " buntetőfékezéssel" lassitani , hogy lemaradjon töle. ha nincs elötte kocsi akkor miért is lassitana csak mert valaki a seggébe megy? vagy ha ighen akkor a mögöttelévöt szándékosan akadályozza vagy dugót generál és elég hamar le lesz elözve, ami ha az elözö gondolatot is idevesszuk, hoyg a kocsi korlátozza a sebességet , akkor megint az van hogy feleslegesen veszélhelyzetet teremt a kocsi.
Ha meg vészfékeznie kell akkor meg nem teheti meg, hogy lassan kigurulva fékez, hogy a möfötte jövö ne jöjjön belé és ezzel elölről is belerohan .
itt ami megoldás jelenthet, ha minden auto sugározná egy bizonos távolságon belül a saját sebességét és mindenki tudná fogni igy ha valami adodik, akkor nem a vizuális érzékelökre kell hagyatkozni és az elöre beállitott szabályokat kovetni, hanem késlekedés nélkül fellvenni azt a sebességet amit a környező kocsik sugároznak elötted.
DE ezt is persze ugy kellene, hogy az adatokat csak mint egy rádioadást fogná és nem rögzitené és küldené tovább a központba, hogy elemezzék és profilozzák kövessék az embert vele.