• Sequoyah
    #23
    De onmagaban a teny hogy valami 100+ TWh aramot fogyaszt az mindent elmond, es ez mindosszesen 2-400.000 tranzakciora eleg naponta. Ez kb 1000kWh per atutalas, eleg ahhoz hogy 5000km messze menj egy elektromos autoval. Mintha elegetnel 350 liter uzemanyagot minden egyes atutalashoz.

    A vilag osszes elektromos termelese az 27.000 TWh/ev. Ez napi 67millio Bitcoin tranzakciora lenne eleg.
    Ez kb annyi mint az osszes nemzetkozi utalas a SWIFT-en keresztul. De a hagyomanyos penzugy tranzakciok szama az mar 360 MILLIARD napionta. A Bitcoin ennek apro pici toredeket sem tudna teljesiteni, akkor se ha a vilag osszes aramat erre forditanank.


    Ez olyan mintha levagnam az osszes kezed labad es te azt mondanad hogy a labad nem rovid, mert ez relativ, vagy radvarrnek 1000 ujjat, es azt mondanad hogy nincs sok ujjad, ez onmagaban semmit se mond.

    Szoval az igazsag az, hogy ha ennyire pazarloan egeted a fold energiakeszletet, akkor ahhoz igenis van kozunk. Ha elkezdened felegetni az orszag osszes erdojet es lecsapolni az osszes tavat, es kijelentened hogy semmi kozunk hozza, akkor nem sokaig lennel szabadlabon...
    Vedd eszre, hogy korlatozott, es kozos eroforrast hasznalsz eszmeletlen pazarlo modon. Ennek a toredekeert is tiltottak mar be sok dolgot, amiknek meg raadasul ertelmuk is volt, a Bitcoinnal szemben.