• AxxE
    #18
    Azon azért mindenki elgondolkozhat, hogy miért a legkevésbé demokratikus országok félnek ( a tiltás a félelelm jele egyértelműen) a leginkább a blokklánctól?
    Amíg csak a bitcoin volt, annyira nem paráztak, de a blokklánc nem egy coinról szól, hanem egy eszközről, ami az egyének szintjén teszi elérhetővé a szabadságot. Azt a fajtát, amit nem lehet elvenni majd(!!) centralizált hatalmi eszközökkel.
    Eddigi lépései a hatalmaknak:
    Hazudozás, relativizálás, ijesztgetés -> terroristák használják, össze fog omlani, értéktelen, stb.
    Másolás - saját kriptopénzek -> Kína és Oroszország sőt az EU is saját kriptót fejleszt
    Tiltás -> Ezt látjuk most, demokratikus közösségekben ez nehezebben megy, mert a polgárok nem nagyon akarják, kell még 1-2 ijesztgetős kör, hogy sikerüljön és a közakarat többsége is tiltáspárti legyen. Ha ez nem sikerül, akkor nem lehet tiltani.
    Szerintem a vége, tekintettel arra hogy elképesztő lehetőségek vannak az eszközben, az hogy minden próbálkozás a kiszorítására megbukik, a hatalmak vagy együttműködnek és asszimilálódnak (a demokráciák) vagy belebuknak és új társadalmi és pénzügyi rendszer alakul ki.
    Tudom hogy utópia szaga van, de ha 200 évvel ezelőtt egy nemesi beszélgetésen felveted a jelenlévő uraknak az 1947 évi törvényt akkor nem nevettek volna ki harsányan?? Hiszen a világrendjük alapján ez teljesen elképzelhetetlen volt akkor.
    Most is elképzelhetetlen egy decentralizált hatalmi és pénzügyi rendszer, hiszen olyan sok az érintett haszonélvező, akik úgy szervezték maguk köré a világot, hogy abban az érdekeik védve legyenek.
    Egy paradigmaváltás sosem könnyű, vagy egyszerű, hiszen a jelen korban élők ezt a világot fogadják el természetesnek és normálisnak, ezért nehezen képzelnek el más alapokon építettet (generációs emlékezet).
    A jelenlegi bankrendszer és hatalmi rendszer (a parlamenti nevetséges demokrácia is), a nemzetállamok és valuták százai éppúgy fognak eltűnni ahogyan a rabszolgaság, a nemesség, a 7 napos munkahét (az 5napos is el fog).
    Az időt ami ehhez kell, azt persze nem tudhatja senki, de olyan még nem volt, hogy a tudományos vagy társadalmi fejlődést meg lehessen bármilyen szközzel is állítani! Ezen sem máglyán elégetés, sem más kivégzési módok, sem tiltás, sem törvények (az aktuális hatalom védőbástyái) nem tudtak változtatni.
    Félnek és van is mitől félniük, egyszerűen lejárt az ideje ennek a berendezkedésnek is a világon, persze küzdelem nélkül nem adják (nem szokták) de a vége mindig ugyanaz..